Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 05

Domantui Saboniui – liaupsės ir iš savų, ir iš varžovų: „Tikra mašina“

Domantas Sabonis surengė dar vieną nuostabų pasirodymą ir nustelbęs tautietį Joną Valančiūną atvedė „Sacramento Kings“ į dar vieną pergalę. Po jos lietuvį gyrė ir „karalių“ strategas Mike'as Brownas, ir J.Valančiūno komandai vadovaujantis Willie Greenas.

D.Sabonis pelnė 16 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų, o „Kings“ išvykoje užtikrintai 121:103 nugalėjo „Pelicans“ krepšininkus.

Kitoje aikštės pusėje jam pavyko pristabdyti J.Valančiūną, kuris rungtynes užbaigė nepasiekęs savo vidurkių – su 13 taškų ir 8 sugriebtais kamuoliais.

„Domas surinko dar vieną trigubą dublį – jis tiesiog fenomenalus. Jei neklystu, jis pakartojo Oscaro Robertsono rekordą pagal per vieną sezoną surinktus trigubus dublius. Jis tikra mašina abiejose aikštės pusėse“, – apie tryliktą trigubą dublį šiame sezone surinkusį savo auklėtinį gražiausiais žodžiais atsiliepė M.Brownas.

„Jis „All-Star“ žaidėjas. Kai jis paliečia kamuolį, jis tampa įžaidėju. Tada turi gintis ir prieš jo gebėjimą atakuoti krepšį, ir prieš žaidimo kūrimą. Jis pamato atsilaisvinusius žaidėjus ir metikus, kurie išplečia aikštę“, – gerąsias D.Sabonio savybes vardijo ir pralaimėjusiųjų treneris W.Greenas.

Tiesa, pats lietuvis, kaip ir dažniausiai, savo pasiekimų sureikšminti nebuvo linkęs – paklaustas, ką jam reiškia 13 trigubų dublių viename sezone, jis iš karto nusuko kalbą apie komandos pergalę.

„Tiesiog džiaugiuosi, kad laimėjome. Užsitikrinome diviziono nugalėtojų vardą, dar turime trejas rungtynes. Laukiu atkrintamųjų“, – sakė Domas.

VIDEO: Domantas Sabonis pasidalino komentarais po pergalės prieš „Pelicans“

Dar praėjusią savaitę vietą atkrintamosiose varžybose užsitikrinusiai Sakramento komanda su 48 pergalėmis ir 31 pralaimėjimu užsitikrino Ramiojo vandenyno diviziono nugalėtojų vardą – pirmąjį tokį nuo 2002–2003 m. sezono ir trečiąjį klubo istorijoje.

Dar įspūdingiau toks pasiekimas skamba įvertinus komandas, kurios žaidžia viename divizione su „Kings“: „Phoenix Suns“, „Los Angeles Clippers“, „Golden State Warriors“ ir „Los Angeles Lakers“.

„Nuostabu, ypač šiai organizacijai, kuri to nebuvo padariusi labai ilgą laiką, – apie laimėtą divizioną kalbėjo D.Sabonis. – Tai tik atspindi sunkų darbą, kurį šiais metais atliko kiekvienas šios organizacijos narys.“

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Domantas Sabonis prieš Joną Valančiūną
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Domantas Sabonis prieš Joną Valančiūną

Tiesa, „Kings“ darbai dar nebaigti, nes Sakramento ekipa vis dar siekia antrosios vietos Vakarų konferencijoje – nuo „Memphis Grizzlies“ (50-29) juos skiria tik du laimėjimai.

Bet kuriuo atveju, Kalifornijos sostinės ekipa jau užsitikrino mažiausiai trečiąją poziciją, o M.Brownas po pergalės Naujajame Orleane pažymėjo komandos stabilų pasirodymą bei pavadino šias rungtynes „turbūt geriausiomis sezone“.

„Tai buvo turbūt geriausios mūsų sezono rungtynės. Viso sezono metu kalbu, kad puikiai sužaidžiame atkarpas, bet fiziškumas, kurį pademonstravome šiandien nuo pat pradžių, buvo labai geras. Mes galime tokie būti. Neatakavome labai gerai, bet dėl savo fiziškumo gynyboje, dėl visų penkių žaidėjų atsidavimo, tai padėjo mums išsilaikyti rungtynėse ir galiausiai išsiveržti į priekį. Nesvarbu, kas buvo aikštėje, išlaikėme intensyvumą“, – džiaugėsi strategas, laikomas pagrindiniu pretendentu laimėti NBA metų trenerio apdovanojimą.

VIDEO: Mike'o Browno komentarai po rungtynių su „Pelicans“

Savo ruožtu J.Valančiūno atstovaujami „Pelicans“ jau beveik užsitikrino mažiausiai 10 vietą ir žaidimą įkrintamosiose varžybose, tačiau šiuo metu siekia kuo aukštesnės vietos prieš lemiamas kovas. Su 40 pergalių ir 39 pralaimėjimų „pelikanai“ žengia aštunti Vakaruose, o ateinančią naktį žais prieš buvusią J.Valančiūno ekipą „Grizzlies“.

„Jie mus įveikė pagal daugybę kovą atspindinčių komponentų: bėgdami į greitas atakas, rinkdami taškus antraisiais šansais, o galiausiai ir tritaškiais, – po pralaimėjimo prieš Sakramento ekipą kalbėjo W.Greenas. – Poziciniame žaidime jie rungtyniauja labai greitai, jie kerta, juda, stato užtvaras, ieško laisvų žaidėjų. Tai nebuvo geros mūsų rungtynės – turime atsitiesti kuo greičiau ir pasiruošti rytojui.“

NBA reguliarusis sezonas baigsis sekmadienį, o įkrintamosios ir atkrintamosios varžybos prasidės kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas