Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 24

Donatas Motiejūnas – gyvybiškai atkrintamosiose svarbus „Rockets“ krepšininkas

Penktadienio rungtynėse su „Golden State Warriors“ du asmeninius rekordus pasiekęs Donatas Motiejūnas „Houston Rockets“ klubui NBA atkrintamųjų ketvirtfinalio serijoje yra gyvybiškai svarbus krepšininkas. JAV spauda teigia, kad iš toli galintis pataikyti lietuvis „raketoms“ padeda išderinti puikią Auksinės valstijos „karių“ gynybos sistemą, o tai patvirtina ir pats komandos strategas J.B.Bickerstaffas.
Draymondas Greenas ir Donatas Motiejūnas
Draymondas Greenas ir Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Houston Chronicle“ žurnalisto Jonathano Feigeno teigimu, 25-erių Lietuvos krepšininkas yra labai svarbus, nes galėdamas pataikyti iš toli neleidžia reguliariajame sezone siautėjusiam „Warriors“ puolėjui Draymondui Greenui komandos draugams padėti gynyboje.

Atkrintamųjų ketvirtfinalyje D-Mo vidutiniškai per aikštėje praleidžiamas 19 minučių pelno po 9,7 taško, atkovoja 6 kamuolius ir atlieka 1 rezultatyvų perdavimą.

„Donatas gali pataikyti iš įvairių pozicijų, įskaitant ir tritaškių zoną, – kalbėjo „Rockets“ vyriausiasis strategas J.B.Bickerstaffas. – Tai mums suteikia papildomų galimybių prieš labai gerai besiginančią ekipą. „Warriors“ krepšininkai tikriausiai yra geriausiai lygoje besiginantys žaidėjai. Atkrintamosiose reikia kurti naujas atakos schemas, nes prieš tą pačią komandą žaidi vėl ir vėl. Jie pamažu perpranta tavo taktiką, o tai labai apsunkina reikalus.“

„Kartais vyrukai baudos aikštelėje turės žaisti vienas prieš vieną, o D-Mo gali puikiai pasistumdyti,“ – kalbą baigė „raketų“ treneris.

Pats lietuvis, penktadienio naktį pamušęs du asmeninius rekordus atkrintamosiose – atkovotų kamuolių (13) ir pelnytų taškų (14) – teigė, kad jam patinka jausti atsakomybę, o Auksinės valstijos „kariams“ pažadėjo kovą.

„Jaučiuosi puikiai, – po pirmosios pergalės atkrintamosiose kalbėjo D.Motiejūnas. – Man patinka jausti spaudimą. Mėgstu būti tokiose situacijose. Tai žaidimą padaro tik įdomesnį. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse mums pavyks išsiveržti į priekį, o persvaros neiššvaistysime.“

Šiuo metu NBA atkrintamųjų ketvirtfinalio serijoje Hjustono klubas nuo „Warriors“ komandos atsilieka 1:2, tačiau jau sekmadienį namuose turės progą išlyginti rezultatą.

„Houston Rockets“ ir „Golden State Warriors“ dvikova sekmadienį prasidės 22.30 Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas