Sportas gyvai

Draymondas nesureikšmina D.Sabonio dominavimo prieš A.Davisą: „Tai – sutapimas“

Domantas Sabonis trečiadienio naktį įsirašė eilinę pergalę prieš Anthony Davisą, o tai dar kartą grąžino kalbas apie įspūdingą lietuvio dominavimą prieš „Los Angeles Lakers“ žvaigždę. Nuomonę apie tai išsakė ir „Golden State Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas, stojęs į tautiečio A.Daviso pusę.

D.Sabonis trečiadienį surinko dar vieną trigubą dublį (17 tšk., 19 atk. kam., 10 rez. perd.) ir nukalė „Sacramento Kings“ pergalę prieš „Lakers“ rezultatu 120:107.

Tai buvo dešimtoji D.Sabonio ir A.Daviso akistata NBA arenose ir jau dešimtą kartą iš eilės ją laimėjo lietuvio atstovaujama komanda.

Šį sezoną „Kings“ prieš „Lakers“ iškovojo visas keturias pergales. D.Sabonis žaidė visose ketveriose rungtynėse ir rinko po 18,5 taško, 17,5 atkovoto kamuolio ir 8,5 rezultatyvaus perdavimo.

Visuose keturiuose mačuose rungtyniavo ir A.Davisas, kurio rodikliai per akistatas su „Kings“ gerokai kuklesni – 18,8 taško, 11,5 atkovoto kamuolio ir 2 rezultatyvūs perdavimai per susitikimą.

Vis dėlto ketverių rungtynių šiame sezone ir dešimties per šių žaidėjų karjeras neužteko, kad įtikintų D.Greeną, jog D.Sabonis dominuoja prieš A.Davisą.

„Matau, kad daug kas sureikšmina AD 10 iš eilės pralaimėjimų prieš Sabonį. Aš į tai žvelgiu kaip į sutapimą, – savo tinklalaidėje sakė „Warriors“ emocinis lyderis. – Ar mes tikrai manome, kad Sabonis geresnis už AD? Ar kad jis gali būti neparankus varžovas? Žinoma, visi turi neparankius varžovus, bet negali kalbėti tik apie Sabonį ir AD.

Realybė tokia, kad Sakramento puolimas sukasi aplink Sabonį, bet ne taip, kad Sabonis spardytų užpakalius. Tai nėra asmeninė jų dvikova, kaip daugelis bando nupiešti. Negali ignoruoti De'Aarono Foxo („Kings“ įžaidėjo – red. past.), kuris yra geresnis už bet kurį „Lakers“ įžaidėją per pastaruosius kelerius metus.“

Įdomu tai, kad A.Davisui sudėtingai sekasi žaisti ir prieš kitus elitinius NBA vidurio puolėjus. Jis su komanda pralaimėjo septynias pastarąsias akistatas prieš „Denver Nuggets“ su Nikola Jokičiumi, o prieš Joelį Embiidą ir „Philadelphia 76ers“ komandą yra laimėjęs tik vienas iš aštuonių tarpusavio rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius