Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 20

Draymondo Greeno įskelta ugnis gali uždegti visą namą

Toks yra „Golden State Warriors“ sandėris. Šis NBA klubas gyvena su grėsmėmis, kurios kartais pakelia jų čempioniškas ambicijas, kai komanda gali gauti naudos iš aktyvaus vidurio puolėjo: jo energija ir ryžtas gali įpainioti varžovą į klaidų mišką, o komandos draugus pakylėti drąsesniam žaidimui. Tačiau jis taip pat reguliariai laviruoja tarp kieto ir nešvaraus žaidimo ribos, o „Warriors“ toleruoja tai, nes jis padeda laimėti titulus. Pasižymintis šiurkščių pražangų ir pašaipų istorijomis, Draymondas Greenas žaidžia pilkojoje zonoje, o tai gali brangiai kainuoti visai „Warriors“ komandai.
Draymondas Greenas ir Gediminas Petraitis (kairėje). D.Greenas buvo išvarytas iš aikštės po incidento su Domantu Saboniu.
Draymondas Greenas ir Gediminas Petraitis (kairėje). D.Greenas buvo išvarytas iš aikštės po incidento su Domantu Saboniu. / „Scanpix“ nuotr.

Tai vėl nutiko.

Penktadienį anksti ryte „Warriors“ žais su „Sacramento Kings“ trečiąsias pirmojo NBA atkrintamųjų rato serijos rungtynes. Sakramento komandai pirmaujant serijoje iki keturių pergalių 2-0, „Warriors“ sieks išsigelbėti ir išvengti rezultato 0-3, bet kovos be Draymondo Greeno, kurį NBA suspendavo trečiajam serijos mačui dėl to, kad jis užmynė ant „Kings“ vidurio puolėjo Domanto Sabonio krūtinės per antrąją akistatą savaitės pradžioje.

D.Greenas buvo nubaustas nesportine pražanga ir pašalintas iš rungtynių, likus 7 minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos.

NBA leido aiškiai suprasti, kad diskvalifikacija yra labiau skirta dėl D.Greeno „nesportinių veiksmų istorijos“, nei dėl to, ką jis padarė D.Saboniui, kuris grumtynėse dėl kamuolio atsidūrė ant grindų ir pačiupo D.Greeno koją.

„Scanpix“/AP nuotr./Draymondas Greenas užlipo ant Domanto Sabonio
„Scanpix“/AP nuotr./Draymondas Greenas užlipo ant Domanto Sabonio

Interviu ESPN Joe Dumarsas, NBA vykdantysis viceprezidentas, atsakingas už žaidėjų drausmę, teigė, kad ir D.Greeno elgesys audrinant Sakramento sirgalius prisidėjo prie sprendimo suspenduoti. Peržiūrėjus epizodą ir po jo sekusius įvykius, NBA pareigūnai pamatė, kaip D.Greenas rėkė publikai, kuri šaukė jam, o taip pat plojo ir gestais skatino aistruolius tęsti savo įtūžį.

Suprasti akimirksniu

  • 33 metų 198 cm ūgio D.Greenas žaidžia „Warriors“ nuo 2012 metų, kai buvo pašauktas NBA naujokų biržoje 35-uoju šaukimu.
  • Patekęs į NBA, kitaip nei kiti „Warriors“ krepšininkai, jis apsigyveno ne San Fransiske ir pasirinko kuklesnius apartamentus, pareiškęs, kad nors gyvenimas keičiasi, jis neketina keisti savo principų.
  • 2015 metais jis yra paaukojęs 3,1 mln. dolerių Mičigano universitetui, kuriame pats mokėsi ir sportavo ketverius metus. Pagal statistiką, geriausiu jo sezonu galima laikyti 2015-2016 m., kai jis rinko po 14 taškų, atkovojo po 9,5 kamuolio ir atliko po 7,4 rezultatyvaus perdavimo.
  • Pastaruosius kelerius metus D.Greeno rodikliai svyruoja prie 7-8 taškų ir 7 atkovotų kamuolių vidurkio.
  • Laimėjęs 4 NBA čempiono titulus D.Greenas yra iškovojęs ir Rio de Žaneiro bei Tokijo olimpinių žaidynių auksą su JAV rinktine.

Diskvalifikacija gal ir neatrodo teisinga, rašo „New York Times“, bet tai neturėtų stebinti „Warriors“ komandos ar D.Greeno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas