Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 03

Duok penkis? Ačiū, ne – žaidėjams rekomenduoja NBA dėl koronaviruso

NBA sirgaliai gali nesulaukti įprasto atsako, jei išties ranką pasisveikinimui su NBA krepšininkais. Taip yra dėl Jungtinėse Valstijoje plintančio koronaviruso ir pateiktų saugumo rekomendacijų.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ir kiti NBA krepšininkai turės atsargiau bendrauti su sirgaliais, prašančiais autografų ar tiesiog siūlančiais susidaužti delnais.

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) patarė žaidėjams susilaikyti nuo fizinio kontakto su aistruoliais vardan didesnio atsargumo saugojantis nuo koronaviruso, – praneša CNNS, remdamasi gauta lygos atstovų rekomendacija krepšininkams.

JAV užfiksuoti 102 koronaviruso susirgimai.

Geriausias būdas išvengti galimų susirgimų yra susilaikyti nuo kontakto su sergančiais žmonėmis bei reguliariai plauti rankas.

NBA vadovybė rekomenduoja savo žaidėjams susilaikyti nuo kontakto su sirgaliais tais momentais, kai būdami greta aikštės jie ištiesia delnus, kad duotų „penkis“, o taip pat neimti iš sirgalių rašiklių, kamuolių ar marškinėlių, kai aistruoliai pageidauja autografų.

„Pirmenybė teikiama visų NBA žaidėjų, trenerių, darbuotojų, o taip pat ir sirgalių sveikatai ir saugumui. Dirbdama išvien su medicinos ekspertais NBA ir NBA žaidėjų asociacija platina informaciją dėl koronaviruso plitimo“, – rašoma NBA rašte krepšininkams.

Šiame rašte primenama bendra informacija apie koronavirusą, ligos simptomus ir apsaugos priemones, kuriomis siūloma sumažinti galimas rizikas. Pabrėžiama, kad svarbiausia imtis higienos priemonių, plautis rankas bent 20 sekundžių, o neplautomis rankomis neliesti akių, nosies, burnos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Luka Dončičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Luka Dončičius

NBA nėra jokių apribojimų rungtynėms, bet šiek tiek lygos gyvenimą virusas keičia.

NBA paaukojo 1,4 mln. dolerių vienai iš Kinijos provincijų, kur kilo koronaviruso židinys.

Per NBA „All-Star“ šventę Čikagoje NBA komisaras Adamas Silveris sakė, kad keli Kinijos žurnalistai negalėjo atvykti į renginį dėl keliones ribojančių saugumo priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant