Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 28

Dviejų NBA klubų akį patraukęs R.Jokubaitis pasikėlė akcijas prieš naujokų biržą

Puikiai sezoną pradėjęs Rokas Jokubaitis yra pateikęs paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje, kurioje jo akcijos per pastarąsias savaites gerokai išaugo.

Iki tol tarp talentingiausių savo kartos žaidėjų 50-tuko ar 60-tuko netrauktas žalgirietis ESPN vertinimu atsidūrė tarp būsimosios biržos 50 geriausių krepšininkų.

JAV sporto žiniasklaidos gigantas R.Jokubaičiui dabar prognozuoja 49-ąjį šaukimą, kuris priklauso „Philadelphia 76ers“ komandai.

Įdomu tai, kad būtent „76ers“, o taip pat ir „Toronto Raptors“ yra komandos, kurios jau bendravo su Kauno „Žalgirio“ įžaidėju.

„Zoom“ pagalba bendravau su „76ers“ ir „Raptors“ klubais. Žinau, kad „76ers“ trūksta gynėjų, tačiau man didelio skirtumo, kurioje komandoje žaisčiau, nėra. Vien jau žaisti NBA lygoje būtų nuostabu“, – rugsėjį „Eurosport“ kanalui sakė 19-metis krepšininkas.

Tiesa, priešingai nei ESPN, kiti naujokų biržos baigtį prognozuojantys šaltiniai kol kas R.Jokubaičio tarp kvietimų į stipriausią pasaulio lygą sulauksiančių jaunuolių nemato.

Visgi tikėtina, jog tai pasikeis, kai „Bleacher Report“, „Sports Illustrated“, „The Ringer“, „The Athletic“ ir kiti atnaujins perspektyviausių šių metų biržos žaidėjų sąrašą.

Svarbų vaidmenį „Žalgiryje“ šį sezoną atliekantis R.Jokubaitis Eurolygoje vidutiniškai renka po 7,4 taško ir 3 rezultatyvius perdavimus, o Lietuvos krepšinio lygoje jo vidurkiai siekia 5,7 taško ir 3,3 rez. perdavimo.

Šių metų NBA naujokų birža įvyks lapkričio 18-ąją. Žaidėjai atsiimti paraiškas gali iki lapkričio 8 dienos.

Pirmasis šaukimas daugelyje žiniasklaidos kanalų prognozuojamas Anthony Edwardsui arba praeityje ir Lietuvoje žaidusiam LaMelo Ballui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas