Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 08

Dwyane'as Wade'as: „Džiaugiuosi, kad galėsiu žaisti mieste, kuriame pamilau krepšinį“

„Miami Heat“ komandos legenda šią savaitę nustebino krepšinio pasaulį ir nusprendė persikelti į „Chicago Bulls“. 13 metų Majamyje praleidęs krepšininkas pripažino, kad tai buvo labai sudėtingas sprendimas, tačiau jau vaikystėje jis svajojo užsivilkti marškinėlius, kuriuos kadaise vilkėjo ir geriausias visų laikų krepšininkas Michaelas Jordanas.
Dwyane'as Wade'as TV laidoje
Dwyane'as Wade'as TV laidoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Dar vis negaliu patikėti. Viskas atrodo netikra. Majamyje praleidau 13 nuostabių metų. Taip nervinausi, kad tikriausiai numečiau kokius keturis kilogramus, – TV laidoje „Live with Kelly!“ kalbėjo sportininkas. – Aš gimiau ir užaugau Čikagoje. Džiaugiuosi, kad galėsiu sugrįžti į miestą, kuriame jau nuo mažens svajojau žaisti krepšinį.

Vaikystėje palaikiau Michaelą Jordaną, sirgau už „Bulls“ ir svajojau vieną dieną užsivilkti jų marškinėlius. Savo namo kieme, žaisdamas krepšinį visada įsivaizdavau, kad tai Čikagos „United Center“, o mano vardas yra skanduojamas ten susirinkusių krepšinio gerbėjų.

Pagaliau gausiu progą šią svajonę įgyvendinti.“

D.Wade'as su „Bulls“ pasirašys dvejų metų 47 mln. JAV dolerių vertės sutartį. „Heat“ gynėjui siūlė 40 mln. per dvejus metus, tačiau tiek nepakako. Majamio ekipa pasirinko nekovoti dėl savo ilgamečio krepšininko ir nesijautė, kad jam yra skolinga daugiau.

Per savo karjerą NBA D.Wade'as 12 kartų žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse, tris kartus laimėjo čempionų žiedus ir vieną sykį tapo naudingiausiu finalo žaidėju.

„Tai buvo labai nelengvas sprendimas, bet jaučiau, kad jis yra teisingas man ir mano šeimai, – atsisveikinimo laiške gerbėjams rašė krepšininkas. – Vaikystėje „Bulls“ mane įkvėpė ir dėl jų aš užaugęs norėjau tapti krepšininku.

Vieni mano brangiausių atsiminimų yra Čikagoje. Čia žiūrėdavau, kaip krepšinį žaidžia mano tėtis, o vėliau aš pats skubėdavau į aikštę tobulinti savo žaidimo. Niekada nepamiršau iš kur esu kilęs, todėl esu dėkingas už galimybę rungtyniauti mieste, kuris padovanojo man meilę krepšiniui.“

Gražiausios D.Wade'o 2015-2016 sezono žaidimo akimirkos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento