Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 14

Finikse – sunkios Mindaugo Kuzminsko minutės ir vos nekilusios muštynės

Marquesse'as Chrisas bloškė Kristapą Porzingį ant žemės „Phoenix Suns“ (8-17) baudos aikštelėje. Latvis pasiuto. 221 cm ūgio milžinas ilgai kėlėsi nuo parketo, bet vos tik atsistojęs jis nusistūmė jį nuskriaudusį priešininką. Aikštėje kilo konfliktas, tačiau jį greitai malšino į neramumų centrą atsistojęs „Suns“ vidurio puolėjas Tysonas Chandleris. Nervingas „New York Knicks“ (14-11) su Mindaugu Kuzminsku pralaimėjimas po pratęsimo 111:113 (25:31, 21:23, 27:31, 28:16, 10:12).
Kristapas Porzingis
Kristapas Porzingis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Knicks“ krito Finikse po pratęsimo 111:113.
  • Trečiajame kėlinyje aikštėje kilo konfliktas.
  • M.Kuzminskas per 4 minutes pelnė 1 tašką.
  • K.Porzingiui trūko tik taško iki rezultatyviausio mačo (34 tšk.).

Keturios techninės ir dvi nesportinės pražangos – Arizonoje buvo labai karšta.

Kai konfliktas kilo trečiojo kėlinio pradžioje, M.Kuzminsko nebuvo aikštėje.

Treneris Jeffas Hornacekas po 4 minučių antrajame kėlinyje nebesuteikė lietuviui šanso pakilti nuo suolo.

M.Kuzminskui tai buvo sunkios minutės. Jis prametė visus tris metimus, iš kurių – du tritaškius, sykį prasižengė, o kai puolėjas buvo aikštėje, per trumpą atkarpą „Suns“ pelnė 9 taškais daugiau nei „Knicks“.

Tuo tarpu muštynių vos nesukėlęs K.Porzingis rado geresnį būdą, kaip išlieti negatyvią energiją. Latvis pelnė net 34 taškus ir pritrūko tik taško iki rezultatyviausių karjeros rungtynių.

VIDEO: „Knicks“ ir „Suns“ susistumdymas Finikse

Bet ir jo pastangų neužteko tvirtai nužygiuoti į pergalę – iki pagrindinio laiko pabaigos likus žaisti 16 sekundžių rezultatas buvo lygus (101:101). Tas pats K.Porzingis galėjo išplėšti „Knicks“ pergalę, bet jo metimas per rankas su ketvirtojo kėlinio sirena skriejo pro šalį.

KP atsigriebė per pratęsimą. 21-erių latvis priešpaskutinę minutę piktu veidu smeigė tritaškį, kuris pasodino į savo vietas „Suns“ sirgalius (108:105). Tiesa, jau netrukus, likus žaisti 1 min 34 sek., K.Porzingis buvo priverstas sėsti ant suolo dėl šeštosios asmeninės pražangos. Tai buvo pranašiškas ženklas.

Lemiamomis pratęsimo minutėmis „Knicks“ su pralaimėjimu namo išsiuntė fantastiškai rungtyniavęs „Suns“ gynėjas Ericas Bledsoe, paleidęs du labai svarbius dvitaškius (111:110) ir pelnęs 8 lemiamus taškus iš eilės.

Kritiniu metu nebegelbėjo net ir Carmelo Anthony – trečiosios pergalės iš eilės „Knicks“ pasiekti nebepavyko. Savo ruožtu „Suns“ per pastarąjį mėnesį laimėjo tik antrąsias rungtynes namuose.

„Knicks“ rungtyniavo be pagrindinio įžaidėjo Derricko Rose'o, kurį vėl pristabdė nugaros skausmai.

„Knicks“ išvykų maratonas tęsiasi. Ketvirtąsias rungtynes svečiuose paeiliui Niujorko klubas žais su „Golden State Warriors“ penktadienio rytą 5 val. 30 min. Lietuvos laiku.

„Knicks“: K.Porzingis 34, K.O'Quinnas 22 (13 atk. kam.), C.Lee 14, C.Anthony 13.

„Suns“: E.Bledsoe 31 (8 rez. perd.), M.Chrissas ir B.Knightas po 14, P.J.Tuckeris ir T.Chandleris po 13, D.Bookeris 12 (3/16 met.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas