Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 14

Galingai sužaidęs J.Valančiūnas nosies nerietė: „Ne laikas rodyti savo ego“

Jonas Valančiūnas penktą kartą šį sezoną buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas – pelnė 33 taškus ir vedė „New Orleans Pelicans“ į pergalę. „Mums malonu žaisti komandinį krepšinį“, – savo statistikos nesureikšmino vidurio puolėjas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Youtube.com stopkadras

„New Orleans Pelicans“ namuose 116:110 susitvarkė su „Detroit Pistons“, sutvirtindama savo trečią poziciją NBA Vakarų konferencijoje.

Beje, tai tik trečioji „Pelicans“ pergalė per pastaruosius aštuonis mačus.

Po rungtynių J.Valančiūnas kalbėjo apie būtinybę pamiršti savo ego ir į atkrintamąsias ateiti demonstruojant komandinį krepšinį. Spaudos konferencijoje paklaustas, ar smagu vesti komandą puolime, JV atsakė:

„Manau, mums visiems smagu žaisti komandinį krepšinį, kai kiekvienas prisiliečia prie kamuolio ir stengiasi sukurti progą komandos draugui, viską atlikdamas laiku. Toks žaidimas mums visiems teikia malonumą“.

„Turime puikų šansą. Ne laikas rodyti savo ego, ieškoti savo metimų. Turime įsijausti į savo vaidmenis, į tai, ką kiekvienas galim padaryti, kad komanda laimėtų.

Mes visi talentingi žaidėjai, galintys pelnyti po 15-25 taškus, bet reikia žiūrėti į plačiau. Kartais dėl komandos reikia kažką paaukoti. Kad laimėtume, kad patektume į atkrintamąsias, o ten nueitume kuo toliau“.

Per 20 metų „Pelicans“ laimėjo tik dvi serijas atkrintamosiose varžybose – 2008 m. prieš „Mavericks“ ir 2018 m. prieš „Trail Blazers“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

„Atkrintamosios – visai kitas sutvėrimas, ten nebus svarbu kažkam sumesti 45 taškus. Tai apie darbą kartu ir mažų detalių išpildymą“, – kabėjo J.Valančiūnas.

Beje, „Pelicans“ šį sezoną laimėjo tik dvejas iš penkerių rungtynių, kuriose J.Valančiūnas buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas.

Detroite ketvirto kėlinio pradžioje „Pelicans“ turėjo 11 taškų pranašumą (94:83), tačiau likus 3,5 min. Bojanas Bogdanovičius sumažino skirtumą iki 3 taškų (105:102).

Vis dėlto per likusį laiką J.Valančiūnas pelnė 8 taškus ir padėjo savo komandai išlaikyti persvarą.

„Pistons“ – jauna, energinga komanda, kuri kovojo ir žaidė gerai. Tai nebuvo lengvos rungtynės“, – sakė lietuvis.

VIDEO: J.Valančiūno mintys po pergalės prieš „Pistons“
VIDEO: Jono Valančiūno epizodai mače su „Pistons“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas