Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 11

Gandų apie mainus atatranka: Domantas Sabonis nenusileido Lukai Dončičiui ir jį įveikė

Domantas Sabonis sužaidė nuostabias rungtynes ir universaliu žaidimu padėjo „Indiana Pacers“ komandai (12-16) nugalėti „Dallas Mavericks“ (12-13).
Domantas Sabonis rungtynėse su „Mavericks“ pelnė 24 taškus.
Domantas Sabonis rungtynėse su „Mavericks“ pelnė 24 taškus. / „Scanpix“/AP nuotr.

Po prastos sezono pradžios „Indiana Pacers“ krepšininkai prisiklausė gandų apie galimą komandos rekonstrukciją ir svarbiausių žaidėjų išmainymą.

Tačiau visi trys gandų paliesti žaidėjai sužaidė puikiai ir padėjo pasiekti trečią pergalę iš eilės penktadienį, kai Indianapolio komanda namie 106:93 įveikė „Dallas Mavericks“, nepaisant to, kad svečių lyderis Luka Doničičius buvo per plauką nuo trigubo dublio.

Domantas Sabonis spėjo visur – pelnyti taškus iš po krepšio, greitajame puolime, kautis dėl kamuolių ir dalyti perdavimus.

Lietuvis pelnė 24 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o jo plius-minus rodiklis buvo pats aukščiausias komandoje (+23).

Per 35 min. Domantas pataikė 8 dvitaškius iš 12, vienintelį tritaškį, 5 iš 6 baudas. Jis dusyk suklydo ir 3 kartus prasižengė per akistatą su „Mavericks“ vidurio puolėju Kristapu Porzingiu.

221 cm ūgio latvis žaidė beveik taip pat rezultatyviai, pelnęs 22 taškus, bet atkovojo tik 2 kamuolius per 31 min., o K.Porzingio plius/minus rodiklis buvo minus 22.

VIDEO: Game Recap: Pacers 106, Mavericks 93

Pirmą kartą nuo olimpinio atrankos turnyro Kaune prieš D.Sabonį žaidęs Luka Dončičius pelnė 27 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Bet slovėno pataikymas nebuvo solidus – 11 metimų iš 25, tarp kurių tikslą pasiekė tik 1 tritaškis iš 8.

Visa Dalaso komanda pataikė tik 4 tritaškius iš 29. „Dabar mums nesiseka, – pažymėjo K.Porzingis, kai „Mavericks“ pralaimėjo 4 kartą per 5 pastarąsias rungtynes. – Kovojome, o vienintelis dalykas, ko reikia – išsivalyti galvas ir išsikapstyti.“

„Pacers“ gretose D.Sabonis nebuvo vienišas karys. Caris LeVertas pelnė 26 taškus, o Mylesas Turneris surinko 17 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Būtent D.Sabonis, C.LeVertas ir M.Turneris buvo atsidūrę ant mainų stalo, kaip šią savaitę pranešė „The Athletic“, akcentavęs, kad po prasto sezono starto Indianos klubas nutarė pateikti savo tris gerus žaidėjus galimiems sandoriams.

Krepšininkai buvo susitikę su klubo vadovais viską išsiaiškinti.

„Norime čia būti, – prieš rungtynes norą likti Indianapolyje patvirtino D.Sabonis. – Matėme tą pranešimą. Bet tai – nesvarbu. Esame profesionalai – eisime į aikštę ir atliksime savo darbą, nesvarbu, kas vyktų aplinkui.”

Penktadienio rungtynėse „Pacers“ vadovavo trenerio asistentas Lloydas Pierce'as, nes pagrindinis treneris Rickas Carlisle'as užsikrėtė COVID-19.

R.Carlisle'ui tai turėjo būti išskirtinės rungtynės, nes prieš tai jis net 13 metų vadovavo „Mavericks“, nuvedęs Dalaso komandą ir į vienintelį jos NBA čempionų titulą, kai spindėjo Dirkas Nowitzki.

Tik praėjusią vasarą R.Carslisle'as atsisveikino su „Mavericks“, kuriam dabar vadovauja Jasonas Kiddas.

„Kalbėjausi su Ricku ir pasakiau, kad šią pergalę paimsime jam“, – sakė asistentas L.Pierce'as.

Po šių rungtynių Indianos ekipa lieka tryliktoje vietoje Rytuose, bet jau susilygino pergalėmis su aukščiau stovinčiomis Toronto ir Niujorko komandomis. Dalaso krepšininkai Vakaruose rikiuojasi septinti.

„Pacers“: Caris LeVertas 26, Domantas Sabonis 24, Mylesas Turneris 17;

„Mavericks“: Luka Dončičius 27, Kristapas Porzingis 22, Timas Hardaway Jr. 15.

Visi NBA rungtynių penktadienį rezultatai:

„Charlotte Hornets“ (A.Kulboka 0) – „Sacramento Kings“ 124:123

„Indiana Pacers“ (D.Sabonis 24) – „Dallas Mavericks“ 106:93

„New Orleans Pelicans“ (J.Valančiūnas 17) – „Detroit Pistons“ 109:93

„Atlanta Hawks“ – „Brooklyn Nets“ 105:113

„Toronto Raptors“ – „New York Knicks“ 90:87

„Houston Rockets“ – „Milwaukee Bucks“ 114:123

„Minnesota Timberwolves“ – „Cleveland Cavaliers“ 105:123

„Oklahoma City Thunder“ – „Los Angeles Lakers“ 95:116

„Phoenix Suns“ – „Boston Celtics“ 111:90.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas