Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Garsusis treneris apie Domanto Sabonio pasiekimą: „Tai – negirdėta“

Domantas Sabonis yra per žingsnį nuo NBA oficialaus rekordo. Ateinančią naktį Lietuvos rinktinės ir „Sacramento Kings“ krepšininkas gali pagerinti dvigubų dviženklių iš eilės sezono rekordą, priklausantį Kevinui Love'ui.

Ateinanti naktis gali tapti išskirtinė Domantui Saboniui.

„Sacramento Kings“ žais išvykoje su „Philadelphia 76ers“, o svečių lyderis yra ant rekordo slenksčio.

Pastarosiose rungtynėse savaitgalį „Kings“ vidurio puolėjas vėl fiksavo dvigubą dviženklį, pelnęs 21 tašką ir atkovojęs 14 kamuolių, taip prisidėjęs prie svarbios pergalės 109:107 prieš „Orlando Magic“.

Kartu tai buvo 53-ias Domanto dvigubas dublis iš eilės – taip jis pakartojo Kevino Love'o rekordą, skaičiuojama nuo 1976 metų, kai susijungė ABA ir NBA lygos.

Buvęs „Minnesota Timberwolves“ puolėjas K.Love'as tai pasiekė 2010-2011 metų sezoną.

Per krepšinio istoriją yra du legendiniai žaidėjai, pasižymėję dar ilgesnėmis dvigubų dviženklių serijomis – Oscaras Robertsonas 1961-1962 m. tai padarė 79 kartus iš eilės, o visų laikų rekordas – 227 – priklauso Wiltui Chamberlainui, dominavusiam 1964-1967 metais.

Wiltas Chamberlainas
Wiltas Chamberlainas

Krepšinio istorijos žinovai gali ginčytis nuo kada skaičiuoti NBA rekordus, tačiau bet kuriuo atveju D.Sabonio pasiekimas jau verčia aikčioti net ir tuos, kurie lygoje dirba labai seniai.

„Kings“ strategas Mike'as Brownas yra dirbęs komandose, kuriose žaidė Timas Duncanas, LeBronas Jamesas, Kobe Bryantas, Stephenas Curry ir kitos NBA žvaigždės, bet dabar 54 metų treneris prakalbo apie įspūdingą lietuvio seriją.

„Tai toks dalykas, kurį pasiekti yra nepaprastai sunku, – apie D.Sabonio rekordą „Sacbee“ sakė M.Brownas, per karjerą du kartus išrinktas geriausiu NBA metų treneriu. – Tai negirdėta. Aš jau seniai dirbu su didžiais žaidėjais, tarp jų ir Šlovės muziejaus krepšininkais, kurie neturėjo galimybės pasiekti rekordo, kurį vaikosi Domas. Bet jis dirba taip sunkiai, jis yra stabilumo įsikūnijimas.

Scanpix/AP nuotr./Mike'as Brownas ir Kobe Bryantas
Scanpix/AP nuotr./Mike'as Brownas ir Kobe Bryantas

Aš suprantu kodėl kiti, kurie nėra jam artimi, negalvoja, kad tai kažkas ypatinga, nes jis pats tai paverčia tarsi būtų lengva (pasiekti dvigubus dviženklius). Jam tai yra normalu.“

D.Sabonis šį NBA sezoną renka po 20 taškų ir atkovoja po 13,7 kamuolio.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis

Pačiam 27 metų lietuviui dar labiau nei statistika rūpi komandos rezultatai.

„Mes nežaidžiame savo lygiu prieš žemiau lentelėje esančias komandas, – po to, kai susilygino dubliais su K.Love'u, kalbėjo D.Sabonis. – Žinome, kad visi nori geriau pasirodyti, kai žaidžia prieš gerą komandą. Tačiau taip negali žengti per sezoną, nes svarbi vieta prieš atkrintamąsias varžybas.“

Šiuo metu Sakramento krepšininkai su 41 pergale ir 29 pralaimėjimais rikiuojasi septinti Vakarų konferencijoje. Jiems tektų žaisti įkrentamosiose varžybose, jei liktų šioje pozicijoje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas