Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 07

Gavo valdžios ir NBA leidimus, bet į treniruotes negrįš: „Negalime užtikrinti visų saugumo“

Teksaso valstijos gubernatorius Gregas Abbottas dar prieš savaitę paskelbė apie karantino švelninimą, o NBA prieš kelias dienas leido komandoms pratęsti treniruotes, jei tik tai leidžia valstijų vadovai. Vis dėlto „Dallas Mavericks“ krepšininkai į treniruotes dar nesirinks – tą patvirtino ekipos savininkas Markas Cubanas.
Markas Cubanas ir Luka Dončičius
Markas Cubanas ir Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

Nepaisant to, kad gavo leidimus iš reikiamų institucijų, milijardierius įsitikinęs, jog atnaujinus treniruotes negalėtų būti užtikrinti žaidėjų ir klubo personalo saugumas ir sveikata.

„Didžiausia problema yra tai, kad negalime testuoti žmonių dėl koronaviruso. Todėl negalime užtikrinti jų saugumo, nesvarbu, ar tai būtų krepšininkai, ar kažkas kitas, – „The Athletic“ tinklalaidėje kalbėjo M.Cubanas. – Žinoma, galima bandyti apsisaugoti įvairiais būdais, bet nemanau, kad verta tai daryti. Ypač kai mūsų žaidėjai palaiko formą ir mėto į krepšį lauke. Nemanau, kad verta rizikuoti.“

Nors po griežto karantino atsiveria vis daugiau JAV valstijų, ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, jog M.Cubanui pritaria ir daugiau komandų, neketinančių pratęsti treniruotes tol, kol tai netaps visiškai saugiu užsiėmimu.

Kol kas apie ketinimus pratęsti treniruotes paskelbė tik trys NBA komandos – „Denver Nuggets“, „Portland Trail Blazers“ ir „Cleveland Cavaliers“.

Tiesa, treniruotės turės būti vykdomos pagal griežtas taisykles: vienu metu aikštėje galės sportuoti tik keturi krepšininkai, juos galės prižiūrėti iki šešių trenerio asistentų, tačiau treniruotėse negalės dalyvauti vyriausiasis treneris. Be to, žaidėjai galės naudotis tik komandų bazėmis.

Nors daugelyje JAV valstijų karantino ribojimai švelninami, koronaviruso plitimas labiausiai nuo jo nukentėjusioje šalyje ir toliau nepažabojamas – vien trečiadienį užfiksuoti 22 303 nauji COVID-19 atvejai.

Iš viso Jungtinėse Valstijose nuo koronaviruso mirė jau beveik 75 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas