Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 20

Gerbiama NBA asmenybė: „Aš neištversiu, jei Sabonis pateks į „Visų žvaigždžių“ rungtynes“

Domantas Sabonis žaidžia geriausią NBA sezoną ir verčia kalbėti apie tai, jog antrą kartą iš eilės gali būti išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Bet ne visiems atrodo, kad lietuvis nusipelnė patekti tarp geriausių Rytų konferencijos krepšininkų.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

21,5 taško, 11,6 atkovoto kamuolio ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo – tokią statistiką šiemet demonstruoja 24-erių lietuvis, kurio vedami „Indiana Pacers“ Rytų konferencijoje taikosi į aukščiausias vietas ir šiuo metu rikiuojasi ketvirti.

D.Sabonis šį sezoną jau triskart gerino karjeros rezultatyvumo rekordą (dabar jis siekia 36 taškus), keturis kartus peržengė 30 taškų ribą ir tris sykius rinko trigubus dublius.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Tai neliko nepastebėta tarp sirgalių, kitų krepšininkų ir žiniasklaidos atstovų.

Ketvirtadienio naktį paskelbtuose „Visų žvaigždžių“ rinkimų rezultatuose D.Sabonio pavardė figūravo visuose trijuose dešimtukuose.

Lietuvis sirgalių balsavime užėmė 8-ąją vietą tarp Rytų konferencijos puolėjų, kiti krepšininkai jam skyrė 9-ąją poziciją, o žiniasklaidos atstovai lietuvį įvertino net ketvirtąja vieta – šiame balsavime jis atsiliko tik nuo Kevino Duranto, Joelio Embiido ir Giannio Antetokounmpo.

Tą pačią naktį teigiamai apie D.Sabonio galimybes žaisti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse atsiliepė ir TNT laidos žvaigždės Shaquille'as O'Nealas, Charlesas Barkley, Kenny Smithas ir Ernie Johnsonas – visi keturi įrašė lietuvį į Rytų konferencijos atsarginių „Visų žvaigždžių“ rungtynėse sąrašą.

Bet ne visiems žiniasklaidos atstovams atrodo, kad „Pacers“ vedlys nusipelnė žaisti „Visų žvaigždžių“ mače.

Štai „The Athletic“ autorius Johnas Hollingeris pareiškė, kad „praras savitvardą, jeigu Sabonis bus išrinktas į „Visų žvaigždžių“ susitikimą“.

Gerbiamas NBA analitikas, sukūręs žaidėjų efektyvumo formulę (Player Efficiency Rating arba PER), ilgus metus dirbo ESPN, o 2012-2019 m. laikotarpiu net vadovavo „Memphis Grizzlies“ organizacijai, užimdamas krepšinio operacijų viceprezidento poziciją.

Likus kelioms dienoms iki atsarginių „Visų žvaigždžių“ krepšininkų paskelbimo, J.Hollingeris įvertino visų žaidėjų galimybes žaisti Atlantoje kovo 7-ąją vyksiančiame renginyje ir išrinko, jo manymu, verčiausius krepšininkus.

D.Sabonio tarp jų amerikietis nemato. Netgi priešingai, lietuvio kandidatūrą jis suplėšė į skutelius, išskirdamas jo silpnybes ir teigdamas, kad Domas net nėra geriausias žaidėjas savo komandos priekinėje linijoje.

„Neverskite manęs pradėti dėl Sabonio. Jo kandidatūra patekti į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, jei atvirai, yra keista. „Pacers“ šiemet žymiai geriau žaidžia, kai jo nėra aikštėje – jam esant ant parketo, varžovams jie nusileidžia 2,5 taško per 100 atakų. Kai Sabonis sėdi ant suolo, „Pacers“ oponentus triuškina net 12,5 taško per 100 atakų. Puolime jis nežaidžia taip gerai, kaip prieš metus, pramesdamas kur kas daugiau lengvų metimų iš po krepšio, o gynyboje varžovai jį atvirai medžioja. Vienintelis jam padedantis argumentas yra tai, kad „Pacers“ daugiau kartų laimėjo, nei pralaimėjo (15 pergalių ir 14 pralaimėjimų – red.past.), bet dėl to mes turėtume į „Visų žvaigždžių“ rungtynes paimti kitą jų žaidėją. Sabonis net nėra geriausias „Pacers“ žaidėjas – gynybinio ramsčio Myleso Turnerio kandidatūra yra gerokai tvirtesnė“, – „The Athletic“ tekste rašė J.Hollingeris.

Sabonis net nėra geriausias „Pacers“ žaidėjas.

Tokie aštrūs jo pasisakymai sukėlė didelį sąmyšį tarp „Pacers“ sirgalių tviteryje, bet buvęs NBA komandos vadovas sulaukė ir pritarimo.

Dar pernai D.Sabonį „blogiausiu „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviu“ vadinęs žurnalistas Nate'as Duncanas ir šįkart nepraleido progos pasisakyti, po J.Hollingerio įrašu pareikšdamas, kad „kas nors turi išsakyti šią tiesą“.

Neįtraukęs lietuvio, J.Hollingeris Rytų konferencijos atsarginių septynetą parinko tokį: Jimmy Butleris, Bamas Adebayo (abu „Miami Heat“), Jaysonas Tatumas, Jaylenas Brownas (abu „Boston Celtics“), Jamesas Hardenas („Brooklyn Nets“), Khrisas Middletonas („Milwaukee Bucks“) ir Benas Simmonsas („Philadelphia 76ers“).

„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris ir Bamas Adebayo
„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris ir Bamas Adebayo

Tarp realiausių kandidatų pakeisti kažkurį iš šių žaidėjų analitikas dar įvardijo Nikolą Vučevičių („Orlando Magic“), Trae Youngą („Atlanta Hawks“) ir Zachą LaVine'ą („Chicago Bulls“).

Ar D.Sabonis žais „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, paaiškės ateinantį antradienį, kai bus atskleista, ką pasirinko Rytų konferencijos komandų vyriausieji treneriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas