Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 15

Geri ženklai: naujasis „Raptors“ treneris J.Valančiūną apipylė komplimentais

Pastaraisiais metais NBA žurnalistams, patekusiems į „Toronto Raptors“ treniruotę, įprasta buvo matyti Nicką Nurse'ą dirbantį su Jonu Valančiūnu. Tiesa, tada N.Nurse'as buvo asistentas, o artėjančiame sezone taps vyriausiuoju komandos treneriu.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aukštaūgis iš Lietuvos ir naujasis „roplių“ vedlys yra artimi. N.Nurse'as žada netolimoje ateityje aplankyti vasarojantį lietuvį. Spėjama, kad J.Valančiūnui treneris ruošia svarbesnį vaidmenį nei buvo iki šiol.

„Man svarbiausia yra sustatyti žaidėjus į tas pozicijas, kuriose jie yra sėkmingi. Aš apie Joną žinau daug, apie tai, ką jis gali daryti. Nesitikiu iš jo to, ko jis negali“, – ketvirtadienio popietę kalbėjo N.Nurse'as.

„Scanpix“/AP nuotr./Nickas Nurse'as
„Scanpix“/AP nuotr./Nickas Nurse'as

Panašu, kad naujojo „Raptors“ trenerio galvoje jau yra būdų, kaip spręsti lietuvio problemas gynyboje. J.Valančiūnas dažnai atsidurdavo ant suolo dėl negalėjimo išsikeisti gynyboje, kai varžovai žaidžia du prieš du.

„Manau, kad tai pagrindinė jo problema. Tikiu, kad jo puolimas ir toliau augs“, – sakė N.Nurse'as.

Treneris pasakojo, kad bendras jo ir J.Valančiūno darbas prasidėjo prieš trejus metus Lietuvoje, kuomet jiedu nedirbo ties žaidimu po krepšiu, o stengėsi vidurio puolėją pripratinti žaisti toliau nuo krepšio.

„Manau, kad Jonas šiemet kamuolį turėjo daugiau. Manau, kad jo žaidimo žinios labai pagilėjo, nes anksčiau jis nebuvo įtrauktas. Jis dirba kiekvieną dieną. Jam rūpi, tikrai rūpi. Tikrai, jis nori laimėti ir kasdien tampa vis geresnis“, – JV gyrė N.Nurse'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai