Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 11 28

Memfyje – rekordinis J.Valančiūno pasirodymas su liūdna pabaiga

Jonas Valančiūnas sužaidė geriausią šio sezono mačą, tačiau savo komandos nuo dar vieno pralaimėjimo neišgelbėjo. „Memphis Grizzlies“ (5-12) namuose dramatiškai pralaimėjo rungtynių pabaigą „Los Angeles Clippers“ (14-5) – 119:121 (31:35, 29:29, 28:28, 31:29).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

JV ant parketo praleido 34 minutes, per kurias surinko net 30 taškų (10/14 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 4/5 baudų) ir sugriebė 16 kamuolių.

Abu šie vidurio puolėjo rodikliai yra patys geriausi šį sezoną.

Maža to, Jonas pataikė du tritaškius iš trijų, taip pat tris sykius sėkmingai asistavo komandos draugams, o jo +/– rodiklis buvo geriausias tarp visų šeimininkų komandos žaidėjų – +14.

Uteniškis buvo ir rezultatyviausias mačo žaidėjas.

VIDEO: Jono Valančiūno įspūdingas pasirodymas

Rungtynių pabaiga susiklostė ypač dramatiškai. Likus 2,3 sek. Montrezlas Harrellas pataisė netaiklų Lou Williamso metimą ir išvedė svečius į priekį (121:119), o paskutinis Memfio klubo aukštaūgio Jareno Jacksono tolimas metimas tikslo nepasiekė.

Apmaudžiausia yra tai, kad dar ketvirtojo kėlinio viduryje šeimininkai turėjo dviženklį pranašumą, bet tada mačo kontrolė pradėjo slysti iš „Grizzlies“ rankų.

Reikėtų pažymėti, kad Los Andželo ekipa Memfyje žaidė be vieno savo lyderių Kawhi Leonardo. Jam treneris Docas Riversas suteikė keletą laisvų dienų dėl kelio skausmų.

„Grizzlies“: Jonas Valančiūnas 30 (16 atk. kam.), Ja Morantas (11 rez. perd.) ir Jae Crowderis po 20, Jarenas Jacksonas 17, Brandonas Clarke'as 10.

„Clippers“: Lou Williamsas (13 rez. perd.) ir Montrezlas Harrellas (10 atk. kam.) po 24, Paulas George'as 22, Patrickas Pattersonas ir Ivica Zubačas po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas