Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 10

Grandioziniai NBA mainai: Jamesas Hardenas keičiasi vietomis su Benu Simmonsu

Jamesas Hardenas Brukline užsibuvo tik metus. Pranešama, kad „barzdočius“ keliasi į „Philadelphia 76ers“ klubą.
Jamesas Hardenas
Jamesas Hardenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania pirmasis pranešė, jog „Nets“ keičia J.Hardeną į Filadelfiją už Beną Simmonsą, Sethą Curry ir du naujokų biržos pirmojo rato šaukimus.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis papildė, jog į mainus dar įtrauktas Andre Drummondas, taip pat keliaujantis Bruklino kryptimi, o į Filadelfiją vyksta veteranas Paulas Millsapas.

32-ejų J.Hardenas tik vos prieš kiek daugiau nei metus į „Nets“ mainų būdu atvyko iš „Houston Rockets“.

Mainų iš Hjustono prašęsis gynėjas Brukline sudarė didįjį trejetą su Kevinu Durantu ir Kyrie Irvingu, tačiau iš didelių ambicijų gavosi šnipštas.

Žvaigždžių trijulė kartu sužaidė vos 16 rungtynių, nes tai vienas, tai kitas žaidėjas vis gaudavo traumą, o nevakcinuotas K.Irvingas šį sezoną gali žaisti tik išvykų rungtynėse.

„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas, Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas, Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas

Praėjusiame sezone „Nets“ septynių rungtynių serijoje Rytų konferencijos pusfinalyje krito prieš būsimus čempionus „Milwaukee Bucks“, o šiame sezone ilgai laikėsi tarp lyderių, kol pastaruoju metu pralaimėjo devynis kartus iš eilės ir nusmuko net į aštuntą vietą Rytuose.

Savo ruožtu „76ers“ pagaliau pavyko iškeisti B.Simmonsą, kuris nežaidė nuo praėjusių metų Rytų konferencijos pusfinalio.

Mainų pasiprašęs 25-erių australas atsiribojo nuo komandos ir praleisdamas rungtynes ir treniruotes šį sezoną praktiškai negavo atlyginimo, tačiau „76ers“ neskubėjo iškeisti 208 cm gynybos specialisto, kol negavo tinkamo pasiūlymo iš kitos komandos.

„Scanpix“/AP nuotr./Benas Simmonsas
„Scanpix“/AP nuotr./Benas Simmonsas

Dabar „76ers“ sies viltis su J.Hardenu, kuris sudarys įspūdingą tandemą su MVP ritmu žaidžiančiu Joeliu Embiidu. 27-erių kamerūnietis šį sezoną yra rezultatyviausias NBA krepšininkas (vid. 29,4 taško) ir daugiausiai savo pastangomis išlaiko Filadelfijos ekipą tarp Rytų konferencijos lyderių – „Sixeriai“ yra penkti, bet nuo pirmaujančių „Miami Heat“ atsilieka vos trimis pergalėmis.

ESPN spėjimu, „Nets“ startinį penketą dabar veikiausiai sudarys K.Irvingas, S.Curry, K.Durantas, B.Simmonsas ir LaMarcusas Aldridge'as, o „76ers“ gretose rungtynes turėtų pradėti J.Hardenas, Tyrese'as Maxey, Danny Greenas, Tobiasas Harrisas ir J.Embiidas.

Įdomu tai, kad „Nets“ dar ketina stiprintis iškeisdami du gautus naujokų biržos šaukimus.

J.Hardenas šį sezoną vidutiniškai rinko po 22,5 taško, atkovojo po 8 kamuolius ir atliko po 10,2 rezultatyvaus perdavimo.

B.Simmonsas, kuris yra 2016 m. naujokų biržos pirmasis šaukimas, Filadelfijoje sužaidė 275 rungtynes, kuriose vidutiniškai pelnė po 15,9 taško, atkovojo po 8,1 kamuolio ir atliko po 7,7 rezultatyvaus perdavimo.

Į mainus taip pat įtrauktas Stepheno Curry jaunesnysis brolis Sethas pastaraisiais sezonais tapo vienu efektyviausių NBA snaiperių. Šį sezoną 31-erių gynėjas renka po 15 taškų, atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, o tritaškius šaudo 40 proc. tikslumu.

„Scanpix“ nuotr./Sethas Curry
„Scanpix“ nuotr./Sethas Curry

Į Brukliną keliaujantis A.Drummondas dar prieš keletą metų žaidė „All-Star“ rungtynėse, bet dabar jo statusas gerokai kritęs. 28-erių centras šį sezoną kildamas nuo suolo keitė J.Embiidą ir per susitikimą rinko po 6,1 taško bei sugriebė po 8,8 kamuolio.

37-ąjį gimtadienį šiandien švenčiantis P.Millsapas išgyvena karjeros saulėlydį – puolėjas renka po 3,4 taško ir 3,7 atkovoto kamuolio per susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas