Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 13 /2020 03 14

Graži iniciatyva: NBA žvaigždės aukoja šimtus tūkstančių darbo netekusiems arenų darbuotojams

Dėl koronaviruso pandemijos sustabdžius NBA sezoną, be darbo liko ne tik krepšininkai, bet ir ištisi tūkstančiai arenose rungtynių metu besidarbuojančių žmonių, kurie įprastai uždirba valandinius atlyginimus. Kai kurie stipriausios pasaulio lygos krepšininkai suskubo pagelbėti netikėtų nemalonumų ištiktiems žmonėms.
Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo / „Scanpix“ nuotr.

„Cleveland Cavaliers“ puolėjas Kevinas Love'as, per sezoną uždirbantis beveik 29 mln. JAV dolerių, dar ketvirtadienį paskelbė skirsiantis 100 tūkst. dolerių darbo netekusių Klivlando arenos darbuotojų atlyginimams padengti.

Jo pavyzdžiu penktadienį pasekė ir „Milwaukee Bucks“ žvaigždė Giannis Antetokounmpo – graikas Milvokio arenoje rungtynių metu dirbantiems žmonėms taip pat nusprendė skirti 100 tūkst. dolerių.

„Tai daugiau nei krepšinis! Per šį sunkų laikotarpį noriu padėti žmonėms, kurie mano, mano šeimos ir komandos draugų gyvenimus padaro lengvesniais. Aš ir mano šeima pasižadame skirti 100 tūkst. dolerių „Fiserv Forum“ arenos darbuotojams. Išgyvensime tai kartu!“, – tviteryje rašė praėjusio sezono lygos naudingiausios žaidėjas.

Prie K.Love'o ir G.Antetokounmpo penktadienio vakarą prisijungė ir lygos naujokas Zionas Williamsonas.

Jis pažadėjo padengti visų Naujojo Orleano „Smoothie King Center“ arenos darbuotojų algas per artimiausių 30 dienų laikotarpį.

Nors 19-mečio „New Orleans Pelicans“ talento atlyginimas šį sezoną siekia „tik“ 9,8 mln. dolerių, puolėjas prieš kelis mėnesius sudarė septynerių metų 75 mln. vertės sandorį su „Jordan Brand“ aprangos gamintoju.

Kiek anksčiau apie būtinybę ieškoti galimybių apsaugoti labiausiai finansiškai pažeidžiamus NBA sistemos žmones kalbėjo ir „Dallas Mavericks“ savininkas Markas Cubanas.

„Susisiekiau su arenoje dirbančiais žmonėmis ir „Mavs“ darbuotojais, kad imtume ieškoti būdų, kaip finansiškai juos paremti tada, kai jie liks be darbo. Jie gauna valandinius atlyginimus, o jų netekus tai gali tapti pragaištinga. Mes stengsimės padaryti kelis dalykus – galbūt prašysime jų atlikti kažkokius savanoriškus darbus, už kuriuos jie gautų užmokestį. Daug detalių kol kas negaliu atskleisti, tačiau man tai tikrai yra svarbu“, – kalbėjo milijardierius.

NBA komisaras Adamas Silveris ketvirtadienį pranešė, kad sezonas yra sustabdytas mažiausiai 30-čiai dienų. Vis dėlto už Atlanto išlieka viltis, kad pratęsus sezoną jis bus baigtas įprasta tvarka – finišuojant reguliarųjį sezoną ir sužaidžiant pilnas atkrintamąsias varžybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas