Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 15

Gražus gestas: R.Gobert'as paaukojo pusę milijono JAV dolerių

COVID-19 virusu užsikrėtęs „Utah Jazz“ krepšininkas Rody Gobert'as laiko veltui neleidžia. Tam tikrą sumaištį neatsakingu elgesiu NBA lygoje sukėlęs prancūzas pranešė paaukosiantis 500 tūkstančių JAV dolerių.
Rudy Gobert'as
Rudy Gobert'as / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Krepšininko paskirti pinigai nukeliaus ne tik „Utah Jazz“ klubo arenos „Vivint Smart Home Arena“ darbuotojams (200 tūkstančių JAV dolerių) bei pačiai arenai (100 tūkstančių), bet taip pat ir įvairioms paramos organizacijoms tiek Jutos ir Oklahomos miestuose (100 tūkstančių), tiek gimtojoje Prancūzijoje (100 tūkstančių).

27-erių vidurio puolėjas tapo pirmuoju NBA krepšininku, kuriam buvo diagnozuotas COVID-19 virusas. Sužinojus apie teigiamus testo rezultatus, praėjusį trečiadienį prieš pat teisėjo švilpuką buvo atšauktas „Jazz“ ir „Oklahoma City Thunder“ rungtynės, o netrukus NBA lyga sezoną sustabdė mažiausiai 30 dienų.

„Žinau, kad yra nesuskaičiuojamų atvejų, kuomet šis virusas paveikė žmones. Ši parama yra tik vienas pirmųjų žingsnių, kuriais aš stengsiuosi įnešti pozityvios įtakos į kitų gyvenimus. Laikui bėgant išmoksiu vis daugiau apie virusą ir savo patirtimi galėsiu dalintis su kitais“, – teigė Gobert'as.

Koronavirusas užfiksuotas ir prancūzo komandos draugui Donovanui Mitchellui.

Nors iš pradžių pasirodė pranešimai, kad kitų komandų („Wizards“, „Cavaliers“, „Celtics“, „Knicks“, „Pistons“ ir „Raptors“) krepšininkų, pastaruoju metu rungtyniavusių prieš „Jazz“, koronaviruso testai yra neigiami, trečiuoju užsikrėtusiu NBA krepšininku tapo Detroite rungtyniaujantis Christianas Woodas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas