Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 02

Griežtos taisyklės: nevakcinuoti NBA žaidėjai negalės žaisti namų rungtynių

Iki NBA sezono liko dar kiek daugiau nei pusantro mėnesio, bet pamažu ima aiškėti, kaip atrodys COVID-19 taisyklės 2021-2022 m. sezone.
Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas
Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania pranešė, jog kai kurių miestų komandų žaidėjai negalės rungtyniauti ar treniruotis, jei nebus pasiskiepiję vakcina nuo COVID-19.

Anot Sh.Charanios, tai galios Niujorko ir San Francisko regiono ekipoms – „New York Knicks“, „Brooklyn Nets“ ir „Golden State Warriors“.

Šių komandų žaidėjai rungtyniauti nepasiskiepiję galėtų tik tuo atveju, jei pateiktų įrodymus, pagrindžiančius, jog vakcinuotis jie negali dėl medicininių arba religinių priežasčių.

Svečių komandų žaidėjams Niujorko ir San Francisko taisyklės negalios – dėl išimties jie galės žaisti šių miestų arenose net ir nepasiskiepiję.

Įdomu tai, kad apskritai NBA nėra įvedusi prievolės pasiskiepyti žaidėjams, priešingai nei treneriams ar personalo nariams, kurie, norėdami dalyvauti komandos veikloje, privalės būti vakcinuoti.

Tai leis bent iš dalies sugrįžti į įprastą tvarką. Anot Sh.Charanios, nuo kito sezono komandos nebesilaikys nuo pandemijos pradžios taikytos tvarkos, kai ant atsarginių suolo žaidėjai ir kiti komandų nariai sėdėjo laikydamiesi atstumo ir su kaukėmis.

Arčiau komandų vėl galės sėdėti ir žiūrovai. Tiesa, visi, kurie prie žaidėjų ar trenerių sėdės per arčiau kaip 5 metrus, privalės būti vakcinuoti arba pateikti neigiamo COVID-19 testo rezultatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas