Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 17

„Heat“ ir „Hornets“ akistatoje nugalėtoją lems atkrintamųjų patirtis

Dvi labai skirtingos komandos, kurias vienija identiški pasirodymai reguliariajame sezone. Abi iškovojo po 48 pergales, o tarpusavyje pasidalino po dvi. „Charlotte Hornets“ labiau panašūs į dar tik kuriamą produktą be atkrintamųjų patirties, kai „Miami Heat“ yra komanda, sutverta atkrintamosioms.
Dwyane'as Wade'as ir Kemba Walkeris
Dwyane'as Wade'as ir Kemba Walkeris
NBA atkrintamosios | „Miami Heat“ – „Charlotte Hornets“ | 00:30 LT laiku

Scenarijus. Floridos ekipa turės namų pranašumą, jei serija nusikels į septintąsias rungtynes, tačiau abi komandos jau įrodė, kad gali įveikti viena kitą svečiuose, tad yra labai daug galimų scenarijų. Vis tik, manome, kad nugalėtoją išaiškinti prireiks bent šešerių rungtynių.

Istorija. 96 tarpusavio rungtynėse reguliariuosiuose sezonuose pirmauja „Heat“, iškovoję 57 pergales. Atkrintamosiose ekipos yra susitikusios du kartus ir laimėjo po vieną seriją sausai. Šio sezono tarpusavio rezultatas 2-2.

Įdomiausi akcentai

Patirtis. Nicolas Batumas ir Marvinas Williamsas turi nemažai atkrintamųjų patirties, komandos lyderis Kemba Walkeris yra žaidęs serijoje prieš tą pačią „Heat“.

Visai kita istorija – kitoje barikadų pusėje. Vien Dwyane'as Wade'as yra žaidęs 152 atkrintamųjų rungtynėse. Pridėkime dar Udonį Haslemą (84), Joe Johnsoną (81), Amare'ą Stoudemire'ą (60) ir Luolą Dengą (42). Akivaizdus patirties pranašumas su nemenku rezervu.

„Heat“ ir „Hornets“ tarpusavio rungtynių istorija
„Heat“ ir „Hornets“ tarpusavio rungtynių istorija

Hassanas Whiteside'as. „Heat“ komandos atradimas, pabaigęs sezoną su įspūdingu 3,7 bloko vidurkio. Majamio ekipos žaidėjai galės drąsiai gaudyti varžovus ties perimetru, žinodami, kad užnugaris yra saugus.

Kita vertus, H.Whiteside'as nemėgsta žaisti prieš fiziškai stiprius oponentus, žaidžiančius jėgos krepšinį, o būtent toks yra „Hornets“ vidurio puolėjas Alas Jeffersonas. Šių milžinų dvikova gali nulemti serijos baigtį.

Small ball. Netekusi Chriso Boshas ir įsigijusi J.Johnsoną, „Heat“ į sunkiojo krašto poziciją perstūmė L.Dengą ir žaidžia dabar gana populiariu mažu penketu. Bent šioje serijoje tai nesudarys jiems jokių problemų, nes „Hornets“ irgi neturi dominuojančio tipinio sunkiojo krašto puolėjo. Tokia taktika, padovanojusi klubui du čempionų titulus, vėl veikia ir panašu, kad ji labai tiko J.Johnsonui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hassanas Whiteside'as blokuoja Arroną Afflalo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hassanas Whiteside'as blokuoja Arroną Afflalo

1 prieš 1. „Heat“ ekipa neturi ginklų sustabdyti K.Walkerį, bet jie savo gretose turi daugiau vienas prieš vieną gerai galinčių žaisti krepšininkų. Kaip taisyklė, prasidėjus atkrintamosioms, lengvų taškų yra pelnoma vis mažiau ir dažnai rungtynių baigtį nulemia individualus žaidėjų sugebėjimas apžaisti tiesioginį savo oponentą. Tokiose situacijose nepamainomi bus D.Wade'as ir J.Johnsonas.

Tritaškiai. M.Williamsas ir N.Batumas kartu sudėjus atlieka vidutiniškai beveik 11 tolimų metimų per rungtynes. Jei didesnė jų dalis pasiektų tikslą, „Heat“ būtų priversta išsiskleisti ties perimetru, taip atverdama erdves K.Walkeriui. O tada jau gaudyk vėją laukuose.

Prognozė. Ilga, klampi serija, vienas kitas pratęsimas, viena kita pergalė svečių arenose ir galutinis „Heat“ triumfas 4-3.

Galimybės laimėti seriją
Galimybės laimėti seriją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito