Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

„Heat“ pralaimėjimo fone – trenerio ašaros ir skambūs lyderio pareiškimai

„Miami Heat“ lyderis Jimmy Butleris atkrintamųjų metu pakėlė savo žaidimo lygį į elitinį, tačiau 31-rių puolėjas NBA „burbulą“ palieka prastoka nuotaika – jo komanda 2-4 pralaimėjo finalo serijoje prieš „Los Angeles Lakers“.
Jimmy Butleris
Jimmy Butleris / „Scanpix“ nuotr.

J.Butleriui nepavyko ištesėti pažado, duoto klubo prezidentui Patui Riley ir treneriui Erikui Spoelstrai.

„Komandai reikėjo, kad tai padaryčiau, organizacija manęs to prašė. Aš sakiau, kad jiems laimėsiu titulą, tačiau šio kelio užbaigti nesugebėjau. Tai reiškia, kad turiu tai padaryti kitais metais. Pasakiau treneriui Patui, treneriui Spo, kad esu čia tam, kad laimėčiau titulą. Nepadariau savo darbo, tad judėsiu į priekį“, – po pralaimėjimo šeštose rungtynėse 93:106 sakė J.Butleris.

Nors titulas atiteko „Lakers“, tiek Majamio krepšininkai, tiek ir treneriai supranta, jog dar daugiau prašyti iš J.Butlerio buvo tiesiog naivu. Per 20 atkrintamųjų rungtynių jis rinko po 22,8 taško, atkovojo po 6,5 kamuolio ir atliko po 6 rezultatyvius perdavimus.

Finalo serijos trečiosiose ir penktosiose rungtynėse „Heat“ lyderis rinko trigubus dublius.

„Jimmy yra superžvaigždė, turinti labai kovingą dvasią, – apie savo auklėtinį kalbėjo E.Spoelstra. – Jis laimėtojas, jis lyderis, jis motyvatorius, mentorius ir tiesiog aukščiausio lygio kovotojas.“

Pastaruosius mėnesius J.Butlerio pasitikėjimas savimi ir darbo etika pakėlė „Heat“ organizaciją į kitą lygį. Aistra ir psichologinis tvirtumas pasirodė ir žaidime „burbule“.

E.Spoelstra prieš spaudos konferencijos pradžią šluostėsi ašaras.

„Nepaisant to, kas įvyks ateityje, mes tikrai prisiminsime šiuos metus, šį sezoną, šią patirtį ir šią mūsų rūbinės brolybę, liksiančią visiems mūsų gyvenimams. Šiame versle esi dėl galimybės dirbti su tokiais žmonėmis. Galėčiau kalbėti ir kalbėti. Vaikinai stengėsi ir žaidė serijoje, nors keli buvo tikrai toli nuo geriausios savo formos. Bet tokia ta mūsų komanda. Jie norėjo laimėti dėl vienas kito. Aš tikrai gailiuosi, kad negalėjome rasti kelio ir užbaigti sezono pergalingai“, – sakė „Heat“ treneris.

J.Butleris pagaliau galutinai atsakė skeptikams, kurie nematė jo kaip čempioniškos komandos veido.

Šiame versle esi dėl galimybės dirbti su tokiais žmonėmis

„Tai yra mano vieta. Tai vieta, kurioje šypsausi. Tai daro mane laimingą. Labai norėjau tai padaryti dėl mūsų miesto, labai norėjau tai padaryti dėl komandos draugų, dėl organizacijos, tačiau aš vis dar esu laimingas dėl to, ką nuveikėme“, – kalbėjo J.Butleris.

„Heat“ lyderis tikino, kad to, ką jis mato komandos viduje, neiškeistų į nieką pasaulyje, o jei dar kartą reikėtų trims mėnesiams užsidaryti „burbule“, dabartiniai komandos draugai yra tinkamiausias variantas kompanijai.

„Mes judame teisinga kryptimi, mes iš visko pasimokysime. Tapsime geresni. Mes grįšime. Mes tikrai grįšime. Grįšime... Tai mes kartojome ir rūbinėje. Mes turime vaikinų, kurie to titulo labai nori“, – įsitikinęs J.Butleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas