Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 06

„Heat“ sulauks pastiprinimo? Vienas lyderių – itin arti sugrįžimo po traumos

Pirmąsyk NBA finale laimėjęs „Miami Heat“ klubas ateinančią naktį sieks išlyginti serijos su „Los Angeles Lakers“ rezultatą, o tą padaryti gali būti lengviau, nes į aikštę gali žengti ir sveikstantis vienas komandos lyderių Bamas Adebayo.
Bamas Adebayo
Bamas Adebayo / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame serijos mače kaklą pasitempęs centras praleido antrąjį ir trečiąjį susitikimus, bet prieš ketvirtąsias rungtynes „Heat“ pakeitė jo statusą iš „abejotino“ į „galimai žaisiantis“.

Pats krepšininkas noru sugrįžti į aikštę tiesiog verda.

„Bandau sugrįžti kaip įmanoma greičiau, – pirmadienį sakė trečią sezoną NBA rungtyniaujantis aukštaūgis. – Jie (komandos gydytojai – red. past.) bando užtikrinti, kad būčiau saugus ir pasiruošęs žaisti. Tai – dienų klausimas. Kai tik jie praneš, kad galiu rungtyniauti, aš būsiu pasiruošęs.“

„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo
„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo

B.Adebayo dar Rytų konferencijos finalo metu prieš „Boston Celtics“ susižeidė ir petį, bet Majamio klubą labiau neramina vidurio puolėjo kaklo situacija.

„Aš nepraleidžiu rungtynių. Tai – tiesiog ne aš. Aš nesu taip sutvertas, aš noriu žaisti, – vietoje nenustygo 23-ejų krepšininkas. – Visada toks buvau. Visuomet jaučiau jaudulį vien nuo to, kad užsidedu uniformą ir einu žaisti. O būti finaluose ir girdėti iš gydytojų, kad negaliu žaisti... Tai nervina. Bet aš suprantu.“

Būti finaluose ir girdėti iš gydytojų, kad negaliu žaisti... Tai nervina.

Jei Floridos komandos stovykloje laukiama B.Adebayo sugrįžimo, tai kitas traumuotas lyderis – Goranas Dragičius – per finalo seriją aikštėje gali ir nebepasirodyti.

Pėdos traumą, kai plyšo slovėno plantarinė fascija, patyręs įžaidėjas pirmadienį su žiniasklaida kalbėjo su neslepiamu apmaudu.

„Nėra lengva sėdėti prie šoninės linijos ir stebėti, kaip mano komanda kovoja, žaidžia gerai. Žinoma, kad norėčiau būti aikštėje, – sakė 34-erių veteranas. – Didžiąją dalį laiko klausiu savęs, klausiu aukščiausiojo, kodėl man tai nutiko būtent dabar. Labai sunku. Labai. Tačiau bandau žiūrėti į tai šitaip: viskas turi prasmę. Tad pažiūrėsime, kas manęs lauks ateityje.“

„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius
„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius

B.Adebayo ir G.Dragičius yra tarp trijų rezultatyviausių „Heat“ krepšininkų atkrintamosiose.

Amerikietis per mačą vidutiniškai renka po 17,8 taško, atkovoja po 10,9 kamuolio ir atlieka po 4,6 rezultatyvaus perdavimo, o slovėnas pelno po 19,9 taško ir išskirsto po 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Rezultatyviau rungtyniauja tik po 22,2 taško sukrapštantis Jimmy Butleris, kuris įspūdingiausią savo pasirodymą surengė trečiosiose finalo rungtynėse, kai pelnė 40 taškų, atkovojo 10 kamuolių, išdalino 12 rezultatyvių perdavimų ir atvedė savo komandą į pergalę 115:104, padėdamas „Heat“ sušvelninti serijos rezultatą iki 1-2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas