Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 13

„Heat“ tęsia įspūdingą žygį – prasibrovė į Rytų konferencijos finalą

NBA čempionate pirmaisiais Rytų konferencijos finalo dalyviais tapo Majamio „Heat“ krepšininkai, šią naktį namie palaužę Niujorko „Knicks“ 96:92 (24:31, 27:19, 23:21, 22:21) ir laimėję pusfinalio seriją 4-2.
Jimmy Butleris veržiasi pro „Knicks“ gynėją Trevorą Keelsą.
Jimmy Butleris veržiasi pro „Knicks“ gynėją Trevorą Keelsą. / USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr.

Paskutiniąsias serijos rungtynes geriau pradėjo svečiai, tačiau laimėtojų klausimas sprendėsi paskutinės minutės trileryje. Jo pradžią „Heat“ pasitiko pirmaudami 92:86, bet „Knicks“ po nesportinės pražangos sugebėjo pelnyti 4 taškus vos per 4,6 sek. ir sumažinti atsilikimą iki vieno metimo.

Kitoje atakoje Niujorko komanda apsigynė ir turėjo galimybę bent jau išlyginti rezultatą, bet nesugebėjo net atlikti metimo. Kyle’as Lowry perėmė kamuolį, o prie baudų metimo linijos pasiųstas Jimmy Butleris abu kartus buvo taiklus ir, likus žaisti 14,4 sek., atkūrė savo komandai saugų pranašumą, kurio „Heat“ nebeiššvaistė.

Rezultatyviausi tarp nugalėtojų šį kartą buvo J.Butleris (24 taškai, 8 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai) ir Bamas Adebayo (23 taškai ir 9 atkovoti kamuoliai). Niujorko komandai net 41 tašką pelnė Jalenas Brunsonas.

Majamio komanda į Rytų konferencijos finalą pateko 10 kartą iš viso ir 3 kartą per pastaruosius 4 sezonus. Šiemet „Heat“ šis žygis buvo bene sunkiausias, nes komanda tik per įkrintamąsias varžybas prasibrovė į lemiamą čempionato etapą, o ketvirtfinalyje sugebėjo eliminuoti Milvuokio „Bucks“.

Kitame Rytų konferencijos pusfinalyje kaunasi Bostono „Celtics“ ir Filadelfijos „7ers“, kurie per 6 rungtynes laimėjo po 3 kartus ir nugalėtojų klausimą aiškinsis lemiamame mače.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas