Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 19

„Houston Rockets“ perka Kauno „Žalgirio“ aukštaūgį

Kauno „Žalgirio“ aistruoliai spėjo primiršti Isaiah Hartensteiną, tačiau LKL čempionai dar turi teises į šį Vokietijos krepšininką, o netrukus gali svariai iš to uždirbti.
Isiah Hartensteinas
Isiah Hartensteinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Hjustono spauda pranešė, kad „Houston Rockets“ klubas daro viską, kad išpirktų I.Hartensteiną ir sudarytų su juo sutartį.

20-metis 213 cm ūgio vokietis paliko gerą įspūdį per NBA vasaros lygos varžybas šį mėnesį.

„Rockets“ pašaukė I.Hartensteiną dar 2017 metų naujokų biržos antrajame rate, bet praėjusį sezoną jis atstovavo „Rockets“ dukterinei komandai „Rio Grande Valley Vipers“, kuri rungtyniauja žemesnėje G lygoje. Ten jis pelnė po 9,5 taško ir atkovojo po 6,6 kamuolio.

NBA vasaros lygos varžybose „Rockets“ ekipai vokietis rinko po 10,3 taško ir atkovojo po 8 kamuolius per 22 minutes aikštėje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Isaiah Hartensteinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Isaiah Hartensteinas

Amerikietės ir vokiečio krepšinio trenerio šeimoje gimęs I.Hartensteinas 2016 metų sausį sudarė sutartį su Kauno „Žalgiriu“ ir atstovavo jam 2016-2017 metų sezoną.

I.Hartensteinas Eurolygoje sužaidė tik 5 rungtynes ir gaudavo pasireikšti vos 3,4 minutės. LKL čempionate jo minučių vidurkis taip pat buvo kuklus – 12,6, per kurias Isaiah spėdavo rinkti 4,7 taško ir 3,4 atkovoto kamuolio.

Nors praėjusią vasarą Kauno klubas svarstė pasilikti aukštaūgį Kaune, jis pats labiau norėjo persikelti į kitą Atlanto pusę.

Vis dėlto jaunojo krepšininko sutartis su „Žalgiriu“ galioja iki 2020 metų vasaros. 24sek žiniomis, kontrakte numatytos išpirkos dydis yra 650 tūkst. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai