Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 16

Į nesėkmę kaip į gerą patirtį žiūrintis J.Valančiūnas: „Turime viską, ko tik gali reikėti“

Visus NBA ekspertus nustebinęs Jono Valančiūno ir „Memphis Grizzlies“ sezonas galiausiai baigėsi prie pat atkrintamųjų slenksčio. Memfio klubas 121:126 nusileido fantastišką sportinę formą „burbule“ demonstravusiai „Portland Trail Blazers“, tačiau po pralaimėtų rungtynių lietuvis švytėjo pozityvumu ir su nekantrumu žvelgė į įdomią klubo ateitį.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Sustabdytas kadras / Youtube

Paskutiniame sezono mače uteniškis vėl rinko galingą dvigubą dublį – 22 taškus ir 17 kamuolių, o taip pat pademonstravo puikų aikštės matymą, atlikdamas 6 rezultatyvius perdavimus.

Nors Jonui dar tik 28-eri, jis yra vienas labiausiai patyrusių ir jau užsigrūdinti spėjusių „Grizzlies“ krepšininkų, tad po apmaudžios nesėkmės centras neliejo apmaudo ir akcentavo įgytą patirtį, kuri bus labai svarbi ilgajame procese.

„Kiekvieną kartą, kuomet žengiame į aikštę, įgauname neįkainojamos patirties. Niekada nebuvome atsidūrę tokioje situacijoje kaip dabar, o kai kurie vyrukai dar niekuomet nėra žaidę tokių svarbių rungtynių. Tai ir yra patirtis, kurios mes ieškome kaip komanda, kaip vienas kolektyvas.

Dabar mums prasideda tarpsezonis, kurio metu mes turime tapti geresniais. Mes puikiai žinome, kur turime pasitempti. Viskas priklauso nuo mūsų – sunkiai dirbti ir pasiruošti artėjančiam sezonui“, – kalbėjo JV.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jusufas Nurkičius ir Jonas Valančiūnas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jusufas Nurkičius ir Jonas Valančiūnas

Aukštaūgis viso sezono metu pikenrolus sukdavo su vienu talentingiausių lygos krepšininkų – įžaidėju Ja Morantu, kuris yra įvardijamas kaip pagrindinis pretedentas laimėti „metų naujoko“ apdovanojimą.

Pasirodo, kad aikštėje sprogstantis gynėjas lemiamų dvikovų metu žaidė su sulaužytu dešiniuoju nykščiu, tačiau ir tai jam nesutrukdė sužaisti rezultatyviausio karjeros mačo prieš „Trail Blazers“ (35 tšk.).

„Ja yra puikus krepšininkas. Jis labai talentingas ir tiesiog sutvertas būti didžiu žaidėju. Vienas aspektas, dėl kurio ypatingai jį labai vertinu – Ja yra tikras karys, niekada neieškantis pasiteisinimų. Aikštėje jis atiduoda visą save. Nekantrauju tęsti pradėto darbo kitame sezone“, – akcentavo Jonas.

Lietuvio akimis, ši nedidelė duobelė, kurios metu „grizliai“ Orlande laimėjo tik 2 susitikimus iš 9, tik dar labiau sužadina pergalių alkį artėjančiame sezone.

„Esame nauja komanda. Turime potencialo, turime viską, ko tik gali reikėti, tiesiog reikia sunkiai dirbti ir po truputį žvilgčioti į kitą sezoną bei keltis tikslus jame.“

Aštuntąjį sezoną už Atlanto sužaidęs vidurio puolėjas šiame sezone vidutiniškai pelnydavo po 14,9 taško, atkovodavo po 11,3 kamuolio ir atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

VIDEO: MEM@POR: Jonas Valanciunas Postgame Interview | Western Conference Play-In | August 15, 2020

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas