Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 03

Į starto penketą sugrįžęs Donatas Motiejūnas nustebino netikėtu baudos metimu

Atrodo, dar prieš savaitę Donatas Motiejūnas neįtiko „Detroit Pistons“ gydytojams, o jau vos trečiosiose rungtynėse po dviejų mėnesių pertraukos lietuvis žaidžia „Houston Rockets“ starto penkete. Trenerio pasitikėjimo sulaukusio puolėjo ekipa 100:95 (25:28, 28:24, 23:24, 24:19) palaužė „New Orleans Pelicans“ krepšininkus.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Houston Rockets“ – „New Orleans Pelicans“ 100:95 | Motiejūnas 7+3

Nuo pat pirmosios sekundės dvikovą aikštėje pradėjęs D.Motiejūnas joje buvo dar ir ketvirtojo kėlinio viduryje, kai nugalėtojas nebuvo aiškus.

Nors į rikiuotę po traumos sugrįžo „Rockets“ starto penketo aukštaūgis Clintas Capela, treneris J.B.Bickerstaffas nusprendė pradėti rungtynes su D-Mo. Beje, D.Motiejūnas starto penkete žaidė antrą kartą šį sezoną per 17 rungtynių, nors dar pernai šis skaičius buvo net 62 iš 71.

Lietuvis per 22 minutes pasižymėjo 7 taškais (3/6 dvit., 0/1 trit., 1/4 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 2 kartus prasižengė.

Tiesa, jo +/ – rodiklis buvo prasčiausias „Rockets“ gretose (-16). Tai reiškia, kad D.Motiejūnui būnant aikštėje, varžovai įmetė 16 taškų daugiau nei „Rockets“.

D.Motiejūnas kiek neįprastai netaikliai metė baudų metimus – realizavo tik 1 iš 4. Ketvirtojo kėlinio viduryje aukštaūgis prametė du metimus, o antrasis jo bandymas net nelietė lanko.

VIDEO: Donatas Motiejūnas sugrįžo į „Rockets“ starto penketą!

Bet tai buvo neįprastai klaikus vakaras visai komandai. „Rockets“ pataikė tik 3 tritaškius iš 34 ir suklydo net 21 kartą.

„Rockets“ tapo pirmąja NBA komanda, kuri per daugiau nei 30 bandymų iš toli pataikė mažiau nei 4 kartus.

Tačiau tas 34-asis tikslus bandymas buvo beprotiškai svarbus. Patrickas Beverley likus žaisti 51 sek. pataikė iš aikštės kampo ir tritaškiu persvėrė rezultatą 97:95.

Komandą į priekį eilinį kartą vedė Jamesas Hardenas. „Rockets“ puolimo lyderis pelnė 39 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau net ir J.Hardeno šūvis iš toli ketvirtajame kėlinyje nelietė lanko, o iškart po jo sekęs Trevoro Arizos metimas vos jį palietė.

Prieš dvikovą „Pelicans“ stovykloje dar nebuvo aišku dėl lyderio Anthony Daviso likimo. NBA žvaigždė gydėsi piršto traumą, dėl kurios turėjo praleisti pastarąjį dvikovą su „Minnesota Timberwolves“. A.Daviso likimas paaiškėjo tik prieš pat rungtynes.

Prieš porą savaičių net 59 taškus pelnęs aukštaūgis buvo nepanašus į save – įmetė tik 12 taškų.

„Pelicans“ Hjustone pralaimėjo jau 9-ąsias rungtynes iš 10.

Po rungtynių J.B.Bickerstaffas dar nekomentavo gandų, kad „Rockets“ sukirto rankomis su puolėju Michaelu Beasley, kuris buvo išrinktas naudingiausiu Kinijos lygos žaidėju ir sugrįžta į NBA.

„Rockets“ (30-31): Jamesas Hardenas 39 (12 atk. kam., 7 rez. perd., 8 kl.), Dwightas Howardas 16 (9 atk. kam.), Patrickas Beverley 15 (9 atk. kam.), Corey Breweris 9.

„Pelicans“ (23-36): Norrisas Cole'as 21, Dante Cunninghamas 16, Ericas Gordonas ir Ryanas Andersonas po 14, Jrue Holiday 13 (8 rez. perd.), Anthony Davisas 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento