Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 15

Į titulą besitaikantis A.Davisas sulaukė išskirtinio „Lakers“ vadovo dėmesio

Didžiausiu „Los Angeles Lakers“ laisvųjų agentų rinkos laimėjimu tapo Anthony Davisas. Vienas geriausių lygos aukštaūgių buvo oficialiai pristatytas kaip komandos narys bei atsakė į gausybę klausimų.
Anthony Davisas
Anthony Davisas / „Scanpix“ nuotr.

„Lakers“ generaliniam vadybininkui Robui Pelinkai teko gerokai paplušėti šią vasarą.

Pavykę A.Daviso mainai netrukus užminė mįslę – ar Los Andžele gali susiburti mirtinas žvaigždžių trejetukas, prisijungus Kawhi Leonardui?

„Toronto Raptors“ čempionų žiedą nukalęs K.Leonardas visgi pasirinko to pačio miesto „Clippers“ pasiūlymą ir „Lakers“ staigiai turėjo ieškoti būdų aplipdyti savo dvi pirmo ryškumo žvaigždes gerais papildančiais žaidėjais.

Tai padaryti pavyko gan neblogai – prisijungė patyrę žaidėjai kaip Avery Bradley, Rajonas Rondo, Danny Greenas. Šansas reabilituoti savo karjerą suteiktas DeMarcusui Cousinsui.

„Rob'as (aut.past. Pelinka) man skambindavo kas pusvalandį, – generalinio vadybininko nerimą apibūdino A.Davisas, – AD, ką galvoji apie jį? AD, štai kas vyksta su juo. Kartais turėdavau pasakyti, jog esu kino teatre ir negaliu kalbėti. Jis atsakydavo, kad paskambinčiau iškart, kai tik galėsiu“.

„Scanpix“ nuotr./Robas Pelinka
„Scanpix“ nuotr./Robas Pelinka

Los Andžele vyko arši kova dėl K.Leonardo, tačiau tylusis vyrukas nustebino visus pasirinkdamas „Los Angeles Clippers“ pasiūlymą.

Daugelis manė, jog žaidėjas pasiryžęs likti Toronte, kiti manė, jog Kawhi nori prisijungti prie „Lakers“, o „Clippers“ kandidatūra rimtai svarstoma nebuvo.

Pasirodė, jog vienintelis K.Leonardo reikalavimas buvo gauti Paulą George'ą. „Clippers“ tai padaryti pavyko ir dabar turi ne tik puolime, bet ir gynyboje stiprų žvaigždžių duetą.

A.Davisas apie Kawhi viliojimą į „Lakers“ atsiliepė paprastai: „K.Leonardas nelabai mėgsta būti viliojamas. Tiesiog siųsdavau jam žinutes kartas nuo karto, bet kartais susimąstydavau – ar ne per dažnai jam rašau?“

„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas

6 kartus visų žvaigždžių savaitgalio pagrindinių rungtynių dalyvis A.Davisas suvienija jėgas su tris kartus NBA čempionu LeBronu Jamesu. Ne viena žvaigždė kratosi atsakomybės žaisti kartu su labai reikliu ir didelį dėmesį traukiančiu žaidėju.

Aukštaūgiui dėmesys nė motais – pagrindinis tikslas iškovoti titulą: „Man nelabai rūpi didesnis žinomumas. Aš tiesiog noriu žaisti. Žinoma, rungtyniaujant su ateities Šlovės muziejaus nariu LeBronu, tai daryti yra lengviau. Aš koncentruojuosi tik į galutinį tikslą, kuris yra laimėti NBA titulą“.

Prieš persikeldamas į Los Andželą, A.Davisas dar turėjo metus galiojančią sutartį su „New Orleans Pelicans“. Svarstoma, ar žaidėjas kitą vasarą liks „Lakers“ gretose.

26-erių metų sunkiojo krašto ir „centro“ puolėjo pozicijose galintis rungtyniauti žaidėjas kol kas apie tai negalvoja – visos mintys sutelktos į artėjantį sezoną.

LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas
LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas

„Nežinau kas atsitiks. Turiu vienerių metų kontraktą ir stengsiuosi tuos metus sužaisti kaip įmanoma geriau. Kai ateis vasara, tikėkimės, jog po čempionų parado kelias dienas pailsėsiu ir priiminėsiu savo sprendimą. Iki tol stengsiuosi daryti viską, kad komanda laimėtų šiais metais“.

Primename, jog A.Davisas į Los Andželą atvyko po grandiozinių mainų su „Pelicans“ klubu. „Pelikanai“ iš „Lakers“ išpešė talentus Lonzo Ballą, Brandono Ingramą bei Joshą Hartą. Taip pat, Los Andželo ekipa pridėjo keletą šaukimų naujokų biržoje bei perleido teises į De'Andre Hunterį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento