Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 28

Idėjos NBA sezono pratęsimui: nuo studentų miestelių, iki Las Vegaso ir Bahamų

Nors koronaviruso pandemija Jungtinėse Valstijose tik įsisiautėja, NBA vadovai nenustoja svarstyti apie tai, kaip galima būtų pratęsti nepabaigtą 2019-2020 m. sezoną. Tarp galimų variantų yra ir labai netikėtų idėjų.
Kawhi Leonardas ir LeBronas Jamesas
Kawhi Leonardas ir LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas savo tekste atskleidė, kad sezono pratęsimo minties neatsisakantys autoritetingi NBA asmenys svarsto krūvą idėjų.

Žvelgdami į Kinijos, kuri sezoną tikisi pratęsti visas komandas sukviesdama į vos du miestus, pavyzdį amerikiečiai svarsto galimybę pasielgti panašiai ir sezoną užbaigti žaidžiant vos keliose vietose.

Tam, kad viename mieste būtų galima sutalpinti kuo daugiau ekipų, svarstoma ir apie vietas, kurios įprastai nepatenka į NBA kalendorių.

Viena tokių – įspūdingo dydžio kazino ir viešbučių kompleksus turintis Las Vegasas.

Tomo Baranausko/Pasaulio piemuo nuotr./Las Vegasas
Tomo Baranausko/Pasaulio piemuo nuotr./Las Vegasas

Svarstoma, kad šie kompleksai galėtų būti išnaudoti komandų apgyvendinimui ir karantinavimui, o kelios mieste esančios arenos galėtų būti panaudotos nenutrūkstamam rungtynių karavanui.

Kai kurie siūlė dar beprotiškesnę vietą rungtynėms – Atlanto vandenyne esančias Bahamų salas.

Teigiama, kad čia krepšinio aikštele, tinkama transliacijoms be žiūrovų, galėtų būti paversta pokyliams pritaikyta patalpa.

Taip pat neatmetamas variantas žaidėjus įkurdinti JAV Vidurio Vakaruose esančiuose studentų miesteliuose, kur bent jau kol kas koronavirusas yra išplitęs gerokai mažiau, nei šalies didmiesčiuose.

Kad ir kokios būtų atnaujinto sezono vietos, B.Windhorstas pažymi, jog žaidėjai greičiausiai bus apgyvendinti vienoje vietoje, kur jie galės izoliuotis ir treniruotis bei ruoštis rungtynėms.

„Scanpix“ nuotr./NBA sezonas sustabdytas dėl koronaviruso
„Scanpix“ nuotr./NBA sezonas sustabdytas dėl koronaviruso

Vis dėlto, kaip rodo praktika Azijoje, kur jau buvo pratęsti ir netrukus vėl sustabdyti Japonijos bei Pietų Korėjos čempionatai, sugrąžinti NBA komandas į arenas gali būti didžiulis iššūkis.

Kai LeBronui Jamesui buvo užsiminta apie idėją komandas apgyvendinti vienoje vietoje ir taip tęsti sezoną, šis neslėpė nepasitenkinimo: „Aš neužsiimsiu šituo šūdu. Neužsiimsiu“, – kalbėjo LeBronas.

Karalius taip pat pabrėžė, kad nenori žaisti be sirgalių arenose, tačiau netrukus patikino, kad tai būtų geresnis sprendimas nei apskritai nebežaisti. B.Windhorstas šioje vietoje patikina, kad L.Jamesas privalės kažką paaukoti, norėdamas išnaudoti šansą iškovoti čempiono žiedą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

NBA lygos vadovai dabar itin įdėmiai seka Kinijos atvejį. Iš pradžių ketinę sezoną pratęsti balandžio pradžioje, o vėliau paskelbę apie balandžio 15-osios datą, galiausiai kinai sezono tęsinį nukėlė į gegužės pradžią.

Jei kinams, priešingai nei japonams ir korėjiečiams, vis tik pavyktų pratęsti savo krepšinio lygos sezoną, tai gali tapti nemenku įkvėpimu ir NBA.

Vis dėlto aplinkybes gali gerokai apsunkinti vis blogėjanti koronaviruso situacija Jungtinėse Valstijose – jos penktadienį tapo pirmąja šalimi, kurioje užsikrėtusiųjų yra per 100 tūkst., o mirties atvejų skaičius nuo COVID-19 JAV jau perkopė 1,5 tūkst.

NBA sezonas šiuo metu yra suspenduotas mažiausiai iki balandžio 30-osios. Manoma, kad komandos į arenas gali grįžti ne anksčiau nei birželį, tačiau „Dallas Mavericks“ savininkas Markas Cubanas prieš kelias dienas išreiškė viltį, kad situacija drastiškai pasitaisyti gali dar gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas