Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 06

„Indiana Pacers“ aprangą pasimatavęs Ą.Tubelis: „Manau, kad pasirodžiau gerai“

Ąžuolas Tubelis rengiasi NBA naujokų biržai, o pastaruoju metu dalyvauja NBA klubų peržiūrose ir pratybose.

Jauni talentingi krepšininkai šiuo metu bando pasirodyti NBA klubų atstovams. Potencialiems NBA naujokų biržos žaidėjams ir tiems, kuriais taip pat domisi NBA komandos, rengiamos pratybos.

Jose pasirodė ir Ąžuolas Tubelis, atvykęs į „Indiana Pacers“ rengiamas treniruotes, kad parodytų savo įgūdžius.

„Manau, kad pasirodžiau gerai, padariau tai, ką visada darau. Treneriai žino, kaip žaidžiu krepšinį, tad dabar reikėjo parodyti asmeniškai“, – sakė 21 metų krepšininkas.

Ą.Tubeliui prognozuojamas šaukimas naujokų biržos antrojo rato antrojoje pusėje. Pavyzdžiui, „Yahoo Sports“ reitinge jis yra 51-as.

„Norėjau parodyti, kad esu nesavanaudis žaidėjas, kad mėgstu bėgti, ieškoti lengvų metimų. Mėgstu kovoti dėl kamuolių ir žaisti kietai. Mėgstu surasti komandos draugus, kad šie galėtų mesti laisvi“, – „Pacers“ stovykloje apie save pasakojo Lietuvos krepšininkas.

Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Ąžuolas Tubelis
Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Ąžuolas Tubelis

Augęs Vilniuje ir atstovavęs „Rytui“, pastaruosius trejus metus Ą.Tubelis žaidė Arizonos universiteto komandoje. Praėjusį sezoną jis pelnė po 19,8 taško ir atkovojo po 9,1 kamuolio bei atliko po 2 rezultatyvius perdavimus NCAA varžybose.

„Nėra taip, kad visada pats vienas bandyčiau susikurti metimą. Mano komandos draugai man taip pat sukuria daug progų. O man tiesiog reikia stengtis, o tada žiūrėk ir ateina rungtynės, kai renku po 20 taškų, – savo vaidmenį Arizonoje aiškino Ą.Tubelis. – Jei iki tol būčiau buvęs Europoje, turbūt būtų sunkiau priprasti prie žaidimo greičio. JAV žaidžiamas greitesnis krepšinis, daugiau bėgama. Čia žaidžiama gana kietai, jauni žaidėjai nori patekti ten, kur dabar aš sėdžiu.“

VIDEO: Indiana Pacers Pre-Draft Workouts: Azuolas Tubelis One-on-One Interview (June 5, 2023)

NBA naujokų birža vyks birželio 22 dieną. Ą.Tubelis yra pakviestas ir į Lietuvos rezervinę rinktinę, iš kurios keli žaidėjai veikiausiai sulauks kvietimų į vyrų rinktinės stovyklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas