Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 05

Indianoje – simbolinis Domanto Sabonio rekordas ir pasiteisinęs eksperimentas

46-ąją mačo minutę Suomijos krepšinio talentas Lauri Markkanenas po užtvaros jau tikėjosi sugauti kamuolį ir paleisti svarbų metimą iš vidutinio nuotolio, kai Domantas Sabonis rankomis lyg čiuptuvais nutraukė perdavimą ir perėmė kamuolį. Tai buvo trečias – rekordinis jo perimtas kamuolys, o „Indiana Pacers“ atrėmė „Chicago Bulls“ bandymą išsivežti pergalę iš Indianos 96:90 (23:21, 20:24, 27:22, 26:23).
Domantas Sabonis ir Wendellas Carteris
Domantas Sabonis ir Wendellas Carteris / „Scanpix“/AP nuotr.

Lemiamu metu D.Sabonis nebuvo rezultatyvus, bet labai veiksmingas kitais žaidimo elementais. Kad ir puolime atkovotu kamuoliu, kuris padėjo pratęsti ataką likus pustrečios minutės „Pacers“ pirmaujant trapia persvara 85:82.

Pasiteisino trenerio Nate'o McMillano sprendimas lemiamomis minutėmis vienu metu leisti į aikštę dviejų centrų – Myleso Turnerio ir Domanto Sabonio, duetą.

Praėjusią savaitę kartu ant parketo pasiekę pirmą dvigubą dublį tose pačiose rungtynėse, šįkart prie simbolinio pasiekimo bičiuliai buvo netoli – lietuviui pritrūko vieno taškelio.

Vis dėlto tai buvo blanki „Pacers“ pergalė prieš prasčiausią Rytų konferencijos komandą (5-20).

Spalvingesniam žaidimui ryškiai trūko Victoro Oladipo. Be savo lyderio žaidžiantys „Pacers“ laimėjo 4 rungtynes iš 8. Kada V.Oladipo galės grįžti į rikiuotę, dar neaišku.

Beje, dėl nugaros skausmų susitikimą galėjo praleisti ir D.Sabonis. Vis dėlto aukštaūgis pasirodė ant parketo ir per 28 minutes įmetė 9 taškus (4/8 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, suklydo 4 ir prasižengė 2 kartus.

Jam būnant aikštėje, „Pacers“ įmetė 6 taškais daugiau nei „Bulls“.

Įdomu, kad D.Sabonis perėmė 3 kamuolius. Tai yra jo pakartotas karjeros NBA rekordas. 3 kamuolius 22-ejų krepšininkas perėmė trečią kartą.

Keturi „Pacers“ starto penketo nariai pelnė dviženklį taškų skaičių. Darrennas Collisonas surinko 23, rezultatyviausią sezono mačą sužaidęs Mylesas Turneris (11 kam., 5 blk.) – 18, Bojanas Bogdanovičius – 14, Tyreke'as Evansas – 10 taškų.

Lauri Markkanenas (10 kam.) pralaimėjusiems pelnė 21, Justinas Holiday – 15, Zachas LaVine'as (9 perd.) – 13 taškų.

„Bulls“ komandoje debiutavo vyr. treneris Jimas Boylenas, perėmęs vairą iš Fredo Hoibergo. Tačiau Čikagos ekipa neišvengė 7 pralaimėjimo iš eilės.

Su 14 pergalių ir 10 pralaimėjimų „Pacers“ Rytų konferencijoje rikiuojasi penkti.

VIDEO: „Atsarginiai“: pirmasis apdovanojimas Domantui Saboniui ir nuostabus Artūro Karnišovo darbas „Nuggets“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas