Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 14

Interviu su Michaelu Jordanu: viena likusi neišpildyta svajonė NBA ir nauji gyvenimo iššūkiai

Michaelas Jordanas savaitgalį viešėjo Paryžiuje, kur 30-ies „Jordan“ sporto ir laisvalaikio aprangos linijos metų gyvavimo proga atidarė muziejų „Palais 23”. Prancūzijos žurnalistams 52 metų NBA legenda, visų laikų geriausiu krepšininku laikomas amerikietis davė interviu apie likusias neišpildytas svajones, savo kasdienybę ir pasikeitusį NBA krepšinį.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Charlotte Hornets“ savininkas įsitikinęs, kad vienas prieš vieną galėtų įveikti savo komandos žaidėjus, be galo svajoja tapti NBA čempionu kaip klubo savininkas ir turi savo nuomonę apie nuolatinius jo palyginimus su LeBronu Jamesu, Kobe Bryantu ar kitais.

24sek.lt pateikia „L'Equipe“ interviu su M.Jordanu.

– Michaelai, ar svajojate laimėti septintąjį čempionų žiedą kaip „Hornets“ savininkas?

– Tai yra viena priežasčių, kodėl aš vis dar NBA. Noriu tapti čempionu kaip savininkas. Žinau, kad tai labai sunku, nes neturiu jokios įtakos krepšinio aikštelėje. Tai – ne mano rankose. Bet kai tai nutiks, tai bus ne ką mažiau smagu. Aš to labai noriu.

– O kas sunkiau: būti krepšininku ar savininku?

– Savininku. Žaisdamas aš pats galėjau kontroliuoti dalykus aikštėje. O būdamas savininkas viską galiu stebėti tik iš šalies.

– Kokia dabar jūsų kasdienybė?

– Laukiu NBA naujokų biržos (vyks birželio 25-ąją), stebime jaunus žaidėjus. Vis dar be galo myliu krepšinį, bet turiu daug kitos veiklos. Netrūksta veiklos su „Jordan“ linija. Versle man jau padeda ir vaikai.

– Kaip artimai bendraujate su „Hornets“ žaidėjais? Gal kartu pasitreniruojate?

Niekada negalėjau žaisti prieš LeBroną būdamas karjeros pike, to paties negalėjo padaryti ir jis. Bet kadangi žmonės nepamatė mūsų dvikovos, todėl ir mus nuolat lygina.

– Aš juos stebiu, bet neinu žaisti. Anksčiau tai darydavau, bet dabar jau esu tam per senas. Treniruotėse dalyvauju tik patarimais.

– Ar laimėtumėte prieš „Hornets“ krepšininkus žaisdamas vienas prieš vieną?

– Manau, kad tikrai taip (Šypsosi.). Bet nenoriu sumažinti jų pasitikėjimo. Tegul jie galvoja, kad yra geri (Šypsosi.).

– Esate Michaelas Jordanas. Ar dėl to lengviau privilioti NBA krepšininkus į Šarlotę?

– Tai padeda tik minimaliai, nes viskas priklauso nuo visos organizacijos. Turime būti patrauklūs kaip organizacija. Krepšininkai – protingi. Jie nori laimėti, todėl mes turime sukurti tokią organizaciją, kuri būti patraukli.

– Kas geriau: tapti pirmuoju žaidėju, tapusiu NBA klubo savininku ar pirmuoju milijardieriumi krepšininku?

– Man svarbiau tapti NBA komandos savininku. Tai leidžia būti susijusiam su komanda, daryti įtaką sportininkams. Nedarau to dėl pinigų. Viskas – iš meilės krepšiniui. Aišku, NBA yra verslas, bet viskas – tik dėl meilės krepšiniui.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas su sužadėtine Yvette Prieto
„Scanpix“ nuotr./M.Jordanas su žmona Y.Prieto

– Ar nebijote, kad po 10-20 metų jaunimas geriau žinos jūsų „Jordan“ aprangos liniją nei patį Michaelą Jordaną?

– Manau, neprireiks laukti nė tiek. Nežaidžiu krepšinio jau 15 metų. Bet tai – „Jordan“ komandos įvertinimas. Norime pasiųsti stiprią žinutę, kaip žaidimas ir vardas bendradarbiauja. Tai – daugiau nei Michaelo Jordano asmenybė.

– Jei palygintume jūsų ir šių dienų NBA, kas labiausiai skiriasi?

– Sunku pasakyti. Manau, kad krepšinis dabar smagesnis ir patrauklesnis. Žaidėjai kur kas atletiškesni. Anksčiau krepšininkai turėjo geresnį krepšinio suvokimą, o dabar NBA rungtyniauja labai daug jaunų žaidėjų, kurie dar tik mokosi. Bet tai yra patrauklu.

– Ar jūsų nevargina tie kiekvienos šių dienų NBA superžvaigždės palyginimai su Michaelu Jordanu?

– Neįmanoma palyginti krepšinio erų ar kartų. Niekada negalėjau žaisti prieš LeBroną būdamas karjeros pike, to paties negalėjo padaryti ir jis. Bet kadangi žmonės nepamatė mūsų dvikovos, todėl ir mus nuolat lygina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas