Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 28

Iš Bostono į Brukliną: K.Irvingo sprendimui įtakos turėjo tragedija šeimoje

NBA medijos dienoje lygos žvaigždė ir šią vasarą kartu su kitais krepšininkais mainų sūkuryje dalyvavęs Kyrie Irvingas atvirai prabilo apie incidentą, kuris pakeitė gynėjo požiūrį ne tik į krepšinį, bet ir gyvenimą.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš metus Kyrie Irvingas kalbėjo labai užtikrintai – krepšininkas pratęs sutartį su „Boston Celtics“ ir toliau sieks NBA čempionų žiedų. Tačiau įsibėgėjant 2018-2019 metų sezonui daugeliui tapo aišku, kad dviejų pusių draugystė vasarą turėtų galutinai iširti. Dabar aišku kodėl.

Tragedija šeimoje – krepšininko senelio mirtis privertė dar kartą susidėlioti savo prioritetus ne tik krepšinyje, bet ir gyvenime. Praradęs artimąjį, Kyrie norėjo būti arčiau šeimos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas

„Kuomet senelis mirė, krepšinis man rūpėjo mažiausiai. Tam tikras užplūdęs pojūtis neapleido manęs visą sezoną. Aš neleidau niekam prie manęs prisiartinti ir tai tikrai neramino. Nedariau nieko – neprašiau pagalbos, nesikreipiau į specialistus. Niekada nebuvau su tuo susidūręs...

Todėl bėgant metams supratau, kad mano santykis su namais ir artima aplinka yra daug stipresnis nei įsipareigojimas organizacijai ar konkrečiam asmeniui“, – atviravo Irvingas.

Taigi su „Cleveland Cavaliers“ NBA čempionų žiedus 2015-2016 metų sezone laimėjęs gynėjas nusprendė palikti Bostoną ir persikelti kuo arčiau namų (gimė Naujajame Džersyje) – į „Brooklyn Nets“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caris LaVertas ir Kyrie Irvingas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caris LaVertas ir Kyrie Irvingas

Nepaisant sunkumų šeimoje, K.Irvingas bandė vesti „keltus“ link NBA čempionų trofėjaus, tačiau Rytų konferencijos pusfinalyje juos 4:2 nugalėjo „Milwaukee Bucks“.

Nepateisinęs lūkesčių, amerikietis prisiėmė kaltę: „Nebuvau pasiruošęs iššūkiams. Nuvyliau tuos vyrukus, ypatingai ta prasme, kad neatidaviau visko, ką turėčiau atiduoti. Asmeniniai santykiai su jais buvo puikūs, tačiau bandydamas tapti tikru lyderiu susimoviau.“

Dabar K.Irvingas nekantraudamas verčia naują karjeros puslapį – kartu su NBA žvaigždėmis Kevinu Durantu ir DeAndre Jordanu bei daug žadančiais „Nets“ jaunuoliais bandys dar kartą pasiekti NBA olimpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito