Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 21

Išeidamas trinktelėjo durimis: paskutiniame sezono mače – D.Sabonio trigubas dublis

Istorinis Domanto Sabonio sezonas baigėsi. Skaičius, prie kurių iki tol nebuvo priartėjęs joks NBA žaidęs lietuvis, fiksavęs Lietuvos rinktinės aukštaūgis trinktelėjo durimis surinkdamas trigubą dublį, bet tai neišgelbėjo „Indiana Pacers“ klubo lemiamose NBA įkrintamųjų rungtynėse.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

„Pacers“ kovoje dėl išlikimo sudėjo ginklus prieš „Washington Wizards“ – 115:142 (29:30, 23:36, 31:48, 31:28).

D.Sabonis paskutinėse sezono rungtynėse žaidė 32 minutes, per kurias įmetė 19 taškų (7/13 dvit., 1/2 trit., 2/4 baud.), atkovojo 11 ir perėmė du kamuolius, atliko 10 rezultatyvių perdavimų, padarė keturias klaidas ir išnaudojo pražangų limitą prasižengdamas šešis sykius.

Tai buvo jau dešimtas D.Sabonio trigubas dublis šiame sezone, kurio metu jis sužaidė 64 rungtynes ir vidutiniškai rinko po 20,2 taško, atkovojo po 12,1 kamuolio bei atliko po 6,8 rezultatyvaus perdavimo.

Pagal rezultatyvumą ir rezultatyvius perdavimus Domas sužaidė geriausią sezoną tarp visų kada nors NBA rungtyniavusių lietuvių, pagerindamas atitinkamai Šarūno Marčiulionio (vid. 18,9 taško 1991-1992 m. sezone) ir savo (vid. 5 rez. perd. 2019-2020 m. sezone) rekordus.

D.Sabonis taip pat antrą kartą buvo išrinktas į NBA „All-Star“ rungtynes, laimėjo įgūdžių konkursą, sykį buvo pripažintas savaitės žaidėju ir pagal trigubus dublius nusileido tik keturiems NBA krepšininkams – Russellui Westbrookui, Nikolai Jokičiui, Jamesui Hardenui ir Lukai Dončičiui.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Deja, paversti sėkmingo D.Sabonio žaidimo „Pacers“ pergalėmis nepavyko.

Nors sezoną Indianos ekipa pradėjo ambicingai ir pirmąsias kelias savaites net pirmavo Rytų konferencijoje, vėliau klubą ėmė šienauti traumos ir kitos negandos, kol galiausiai „Pacers“ tik per vargus išsikapstė į įkrintamųjų turnyrą.

Jo starte „Pacers“ sutaršė „Charlotte Hornets“ klubą, tačiau neatsilaikė JAV sostinėje prieš R.Westbrooko ir Bradley Bealo vedamus „Wizards“.

Mačas klostėsi taškas į tašką pirmąsias 13 minučių, po kurių rezultatas dar buvo lygus (34:34), bet tada „burtininkai“ šovė į priekį ir surengė spurtą 16:0.

Ypač dažnai ir sėkmingai „Pacers“ gynybą draskė Russellas Westbrookas, vien per pirmuosius du kėlinius beveik surinkęs trigubą dublį – 15 taškų, 8 atkovoti kamuoliai ir 9 rezultatyvūs perdavimai. Jo vedami „Wizards“ po dviejų kėlinių pirmavo 66:52.

Nors trečiajame ketvirtyje anksčiau už R.Westbrooką trigubą dublį pasiekė D.Sabonis, „Pacers“ ekipą tai menkai guodė, nes skirtumas tarp komandų augo ir ketvirčio viduryje pasiekė net 25 taškus – 66:91.

Dar trečiajame kėlinyje „Wizards“ ėmė triuškinti Indianapolio ekipą nepadoriu skirtumu (110:78), o D.Sabonis ketvirtojo kėlinio pradžioje užsidirbo šeštą pražangą ir panarinęs galvą patraukė link suolo, ant kurio prisėdo visam likusiam mačo laikui.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Pacers“ gretose jau žaidžiant atsarginiams žaidėjams, ketvirtajame kėlinyje skirtumas tarp komandų buvo išaugęs net iki 37 taškų.

Pergalę iškovoję „Wizards“ tapo paskutine į atkrintamąsias įšokusia Rytų konferencijos komanda.

JAV sostinės klubas jau sekmadienį pradės seriją prieš pirmąją vietą reguliariajame sezone Rytuose užėmusį „Philadelphia 76ers“ klubą. Pirmosios dvejos serijos rungtynės bus žaidžiamos Filadelfijoje.

Savo ruožtu „Pacers“ į atkrintamąsias nepateko pirmą kartą po šešerių metų pertraukos ir pirmąsyk nuo tada, kai ekipoje žaidžia D.Sabonis.

„Wizards“: Bradley Bealas 25 (4/7 trit.), Russellas Westbrookas (8 atk. kam., 15 rez. perd.) ir Rui Hachimura po 18, Danielis Gaffordas 15 (13 atk. kam., 5 blk.), Raulis Neto 14, Anthony Gillas 10.

„Pacers“: Malcolmas Brogdonas 24 (4/9 trit.), Domantas Sabonis 19 (11 atk. kam., 10 rez. perd.), Dougas McDermottas ir Kelanas Martinas po 13, Cassiusas Stanley 11, Oshae Brissettas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas