Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 04

Įspūdingai rungtyniaujantis D.Sabonis pretendavo į istorinį pripažinimą

Fantastiškai rungtyniaujantis Domantas Sabonis buvo arti istorinio pripažinimo NBA lygoje. Lietuvis buvo atrinktas tarp kandidatų tapti gruodžio mėnesio geriausiu Vakarų konferencijos krepšininku.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Sacramento Kings“ lietuvis su komandos draugais šį sezoną prikėlė 17 metų atkrintamųjų varžybų nepasiekusią Kalifornijos sostinės komandą.

„Karaliai“ jau kurį laiką išlieka Vakarų konferencijos pirmajame šešete, kuris po reguliariojo sezono tiesiogiai pateks į atkrintamąsias, o stabiliai Sakramento klubas rungtyniavo ir gruodį.

8 pergales ir 6 pralaimėjimus pasiekusioje komandoje ryškiausiai spindėjo D.Sabonis.

Jis per 13 sužaistų mačų vidutiniškai rinko po 21,7 taško, atkovoja po 14,4 kamuolio ir atliko po 7,2 rezultatyvaus perdavimo. Lietuvis net 12 kartų surinko dvigubą, o tris sykius – trigubą dublį.

Tai leido D.Saboniui pretenduoti į mėnesio MVP apdovanojimą Vakarų konferencijoje – tokio prizo dar nėra iškovojęs joks Lietuvos krepšininkas.

Visgi lietuvį nustelbė stebuklingai rungtyniaujantis Luka Dončičius.

Slovėnas gruodį per 15 rungtynių vidutiniškai rinko po 35,1 taško, 8,5 atkovoto kamuolio ir 9,3 rezultatyvaus perdavimo, o „Dallas Mavericks“ per jo žaistas rungtynes laimėjo 11 kartų. Abu kartus, kai Luka nežaidė, „Mavs“ suklupo.

„Scanpix“/AP nuotr./Luka Dončičius
„Scanpix“/AP nuotr./Luka Dončičius

L.Dončičius gruodį net tris kartus pelnė bent 50 taškų, o prieš „New York Knicks“ sužaidė istorines rungtynes, pelnydamas 60 taškų, atkovodamas 21 kamuolį ir atlikdamas 10 rezultatyvių perdavimų.

Taip pat tarp pretendentų į mėnesio MVP prizą Vakaruose dar buvo Shai Gilgeousas-Alexanderis („Oklahoma City Thunder“), LeBronas Jamesas („Los Angeles Lakers“), Nikola Jokičius („Denver Nuggets“), Lauri Markkanenas („Utah Jazz“), Ja Morantas („Memphis Grizzlies“) ir Zionas Williamsonas („New Orleans Pelicans“).

Rytuose pripažinimo sulaukė „Philadelphia 76ers“ centras Joelis Embiidas. Jis gruodį per 13 rungtynių pelnė po 35,4 taško, atkovojo po 9,9 kamuolio ir atliko po 4,2 rezultatyvaus perdavimo, o „Sixers“ iškovojo 9 pergales.

Rytų konferencijoje į šį pripažinimą dar pretendavo net trys „Miami Heat“ žaidėjai Bamas Adebayo, Jimmy Butleris ir Tyleris Herro, Giannis Antetokounmpo („Milwaukee Bucks“), Jaylenas Brownas ir Jaysonas Tatumas (abu „Boston Celtics“), Kevinas Durantas ir Kyrie Irvingas (abu „Brooklyn Nets“), Tyrese'as Haliburtonas ir Buddy Hieldas (abu „Indiana Pacers“), Donovanas Mitchellas („Cleveland Cavaliers“), Pascalis Siakamas („Toronto Raptors“) ir Franzas Wagneris („Orlando Magic“).

Geriausiais gruodžio treneriais išrinkti Joną Valančiūną Naujajame Orleane treniruojantis Willie Greenas ir su „Brooklyn Nets“ jau 12 pergalių iš eilės iškovojęs Jacque'as Vaughnas.

Naudingiausiais mėnesio naujokais pripažinti Keeganas Murray („Sacramento Kings“) ir italas Paolo Banchero („Orlando Magic“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas