Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įspūdingai žaidžiantis D.Sabonis – tarp kandidatų į NBA mėnesio žaidėjo apdovanojimą

NBA arenose karaliaujantis Domantas Sabonis buvo arti istorinio pripažinimo. Lietuvis pateko tarp kandidatų į NBA Vakarų konferencijos mėnesio žaidėjo apdovanojimą.

„Sacramento Kings“ klubą link pergalių tempiantis lietuvis gruodį vidutiniškai rinko po 20,3 taško, 13,1 atkovoto kamuolio ir 8,2 rezultatyvaus perdavimo, o iš žaidimo atakavo 59,8 proc. tikslumu.

Jo komanda per paskutinį 2023-iųjų mėnesį laimėjo 9 ir pralaimėjo 5 kartus, o Domas net penkis kartus rinko trigubą dublį.

Tai užtarnavo jam vietą tarp kandidatų į mėnesio laureatus, bet galiausiai prizą pačiupo kitas žaidėjas: Shai Gilgeousas-Alexanderis iš „Oklahoma City Thunder“.

Kanadietis gruodį pelnė net po 31,9 taško, atliko po 6,6 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 5,4 ir perėmė po 3,1 kamuolio, o „Thunder“ laimėjo 10 iš 13 rungtynių ir Vakarų konferencijoje pakilo į antrąją vietą.

Vakaruose tarp kandidatų į mėnesio žaidėjo prizą dar buvo Anthony Davisas („Los Angeles Lakers“), Luka Dončičius („Dallas Mavericks“), Kevinas Durantas („Phoenix Suns“), Anthony Edwardsas („Minnesota Timberwolves“), De'Aaronas Foxas („Kings“) ir Kawhi Leonardas („Los Angeles Clippers“).

Rytų konferencijos geriausiu išrinktas Giannis Antetokounmpo. Graikas gruodį pelnė po 32,5 taško, atkovojo po 11,5 kamuolio ir išskirstė po 6,8 rezultatyvaus perdavimo, o jo į priekį vedami „Milwaukee Bucks“ laimėjo 11, o pralaimėjo tik 2 kartus.

Į apdovanojimą pretendavo ir Bamas Adebayo („Miami Heat“), Paolo Banchero, Franzas Wagneris (abu - „Orlando Magic“), Joelis Embiidas („Philadelphia 76ers“), Tyrese'as Haliburtonas, Mylesas Turneris (abu - „Indiana Pacers“), Donovanas Mitchellas („Cleveland Cavaliers“), Julius Randle'as („New York Knicks“), Coby White'as („Chicago Bulls“) ir Derrickas White'as („Boston Celtics“).

D.Sabonis per savo karjerą dar niekada nebuvo išrinktas geriausiu NBA mėnesio krepšininku, bet penkis kartus sulaukė pripažinimo tapdamas geriausiu savaitės žaidėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas