Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 19

Įspūdingas įvertinimas: Domantas Sabonis dalyvauja NBA MVP lenktynėse

Įspūdingą sezoną žaidžiantis Domantas Sabonis sulaukė įvertinimo. Jis įtrauktas į dėl naudingiausio NBA reguliariojo sezono žaidėjo prizo kovojančių žaidėjų sąrašą.

Kas savaitę atnaujinamą sąrašą sudaro nba.com žurnalistas Michaelas C.Wrightas.

Jis kaskart išskiria 10 MVP lenktynėse pirmaujančių žaidėjų, o taip pat dar priduria ir penkis arčiausiai dešimtuko esančius žaidėjus. Būtent tarp pastarųjų vietą šį kartą surado „Sacramento Kings“ klube žaidžiantis lietuvis.

Antrą sezoną Kalifornijos sostinėje rungtyniaujantis D.Sabonis yra arčiausiai dešimtuko kartu su „Phoenix Suns“ lyderiu Devinu Bookeriu, „Boston Celtics“ puolėju Jaylenu Brownu, „Portland Trail Blazers“ žvaigžde Damianu Lillardu ir „Cleveland Cavaliers“ gynėju Donovanu Mitchellu.

Pirmauja MVP lenktynių sąraše geriausios šio sezono NBA ekipos „Celtics“ vedlys Jaysonas Tatumas. Jis per susitikimą pelno po 30,2 taško, atkovoja po 8,2 kamuolio ir atlieka po 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jaysonas Tatumas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jaysonas Tatumas

Jam įkandin seka dukart šį prizą jau laimėjęs Giannis Antetokounmpo iš „Milwaukee Bucks“. Graiko statistika šiame sezone – vid. 30,6 taško, 11,1 sugriebto kamuolio ir 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

Trečias – pastarųjų dviejų sezonų MVP Nikola Jokičius („Denver Nuggets“). Serbo statistika – 25,2 taško, 10,9 atkovoto kamuolio ir 9 rezultatyvūs perdavimai per mačą.

Toliau dešimtuke eina Ja Moranto („Memphis Grizzlies“), Kevino Duranto („Brooklyn Nets“), Lukos Dončičiaus („Dallas Mavericks“), Ziono Williamsono („New Orleans Pelicans“), Joelio Embiido („Philadelphia 76ers“), Stepheno Curry („Golden State Warriors“) ir Anthony Daviso („Los Angeles Lakers“) pavardės.

D.Sabonis šį sezoną vidutiniškai per susitikimą renka po 17,7 taško, 11,6 atkovoto kamuolio ir 6,4 rezultatyvaus perdavimo.

Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Domantas Sabonis
Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Domantas Sabonis

Pagal atkovotus kamuolius NBA lygoje jis yra ketvirtas, pagal rezultatyvius perdavimus – keturioliktas, pagal naudingumo balus (vid. 29,2) – dešimtas. Be to, lietuvis kartu su N.Jokičiumi pirmauja lygoje pagal dvigubus dublius.

Neblogai atrodo ir D.Sabonio komanda. „Kings“ su 16 pergalių ir 12 pralaimėjimų pajėgioje Vakarų konferencijoje yra penktoje vietoje, atsilikdama tik nuo „Grizzlies“ (19-10), „Pelicans“ (18-11), „Nuggets“ (18-11) ir „Suns“ (18-12).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas