Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 15

Įspūdingo Kawhi dėjimo įkvėpti „Clippers“ išlygino pusfinalio serijos rezultatą

Į Vakarų konferencijos finalą jau žengusiems „Phoenix Suns“ krepšininkams savo varžovo teks palaukti. Kitoje pusfinalio serijoje po ketverių rungtynių įsivyravo lygybė, mat „Los Angeles Clippers“ ketvirtajame mače 118:104 (30:13, 38:31, 26:29, 24:31) parklupdė „Utah Jazz“ ir laimėjo antrą sykį iš eilės.
Kawhi Leonardas
Kawhi Leonardas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Clippers“ į priekį nudūmė jau pirmajame kėlinyje, kai taikliais metimais varžovų krepšį užpylė Marcusas Morrisas, Kawhi Leonardas ir Paulas George'as sukrovė savo komandai net 18 taškų persvarą – 28:10.

Los Andželo komandos nuostabus žaidimas tęsėsi ir po ilgosios pertraukos – skirtumas tarp komandų dar antrajame kėlinyje pasiekė net 29 taškus (51:22).

Dar antrajame ketvirtyje buvo užfiksuotas ir gražiausias rungtynių epizodas, kai „Clippers“ vedlys Kawhi Leonardas įspūdingai sugrūdo kamuolį per „Jazz“ centrą Derricką Favorsą.

Po ilgosios pertraukos Jutos komanda parodė charakterį, bet atkurti intrigos taip ir nesugebėjo.

Arčiausiai „džiazmenai“ buvo priartėję tiksint priešpaskutinei minutei, kai skirtumas tarp komandų sumenko iki 10 taškų (102:112), bet „Clippers“ solidžiai užbaigė rungtynes ir džiaugėsi pergale.

Tiesa, ją kiek apkartino K.Leonardo kelio trauma, kurią puolėjas patyrė ketvirtojo kėlinio viduryje susidūręs su Joe Inglesu. 31 tašką pelnęs krepšininkas dar kelias minutes praleido ant parketo, tačiau galiausiai atsisėdo ant suolo ir tik iš šalies stebėjo, kaip jo komandos draugai atlaiko paskutinį „Jazz“ šturmą.

„Ne, man viskas gerai“, – po rungtynių sirgalius nuramino pats Kawhi, paklaustas apie patirtą traumą.

Jutos klubo neišgelbėjo ir dar vienas nuostabus Donovano Mitchello pasirodymas. Gynėjas pelnė daugiau nei trečdalį komandos taškų – net 37 (3/11 dvit., 6/15 trit., 13/15 baud.).

24-erių gynėjo rezultatyvumo vidurkis šioje serijoje kol kas siekia net 37,3 taško. D.Mitchellas visose ketveriose rungtynėse prieš „Clippers“ įmetė bent po 30 taškų.

Penktasis susitikimas tarp „Clippers“ ir „Jazz“ poryt vyks „džiazmenų“ teritorijoje Solt Leik Sityje.

„Clippers“: Kawhi Leonardas (9/19 metimai, 10/13 baud., 7 atk. kam.) ir Paulas George'as (9/20 metimai, 9/10 baud., 9 atk. kam.) po 31, Marcusas Morrisas 24 (5/6 trit.).

„Jazz“: Donovanas Mitchellas 37 (6/15 trit., 13/15 baud.), Joe Inglesas 19 (5/7 trit.), Bojanas Bogdanovičius 18, Rudy Gobert'as 11 (8 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas