2020 09 12

Istoriškai blogai tritaškius metęs „Raptors“ vedlys įsirašė į antirekordų knygą

Viso reguliaraus sezono metu „Toronto Raptors“ klubą į priekį vedęs Pascalis Siakamas atkrintamosiose tarsi pranyko. Beveik visi kamerūniečio statistiniai rodikliai smigo žemyn, o tritaškių pataikymas pateko net į NBA antirekordų knygas. Pats krepšininkas po pralaimėtos serijos pirmiausiai bedė pirštu į patį save ir liko ypatingai nepatenkintas savo žaidimu.
Temos: 2 Toronto Raptors NBA

23,6 taško vidurkį, krepšį atakuojant 45,9% taiklumu, o tritaškius metant 35,9% taiklumu, prieš NBA sezono sustabdymą turėjęs Pascalis Siakamas užsitarnavo vietą tarp „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvių, tačiau Orlando „burbule“ kažkur pranyko.

Jau vien per likusius septynis reguliaraus sezono mačus sunkiojo krašto puolėjas vidutiniškai rinko po 16,9 taško krepšį atakuodamas 39,4% taiklumu, tačiau į dar didesnę duobę P.Siakamas įkrito prasidėjus lemiamoms sezono kovoms – atkrintamosioms.

Pusfinalio serijoje prieš „Boston Celtics“, kurią Kanados ekipa pralaimėjo 3:4, P.Siakamas rinko tik po 14,9 taško (38,2% taiklumas), tačiau šioje serijoje labiausiai akį rėžia tragiška tolimų metimų pataikymas.

Vos 12,5% (4 iš 32) tritaškių taiklumas serijoje prieš „Celtics“ yra blogiausias visų laikų rodiklis NBA atkrintamųjų serijoje, kuomet krepšininkas išmeta bent 30 tritaškių, praneša ESPN.

„Scanpix“/AP nuotr./Pascalis Siakamas
„Scanpix“/AP nuotr./Pascalis Siakamas

Pridėkime ir stipriai šlubavusį pataikymą iš tolimojo nuotolio serijoje prieš „Brooklyn Nets“ ir P.Siakamo taiklumas šiose atkrintamosiose siekė varganus 18,9% procento (10 iš 53).

Pasirodo, tai antras blogiausias visų laikų pataikymas NBA atkrintamųjų serijoje, nusileidžiant tik Lindsey Hunteriui (8 iš 53, 2001 m.), prideda ESPN.

NBA čempionams pasitraukus iš kovos dėl nugalėtojų trofėjaus, kamerūnietis liūto dalį atsakomybės prisiėmė sau.

„Be jokios abejonės – turėjau pasirodyti geriau. Man visa tai taps labai gera pamoka, kuri parodė, kad turiu būti pasiruošęs, nes šioje situacijoje nesugebėjau padėti savo komandos draugams. Didžiąją dalį kaltės prisiimu sau“, – savikritiškai žvelgė Siakamas.

Tobulėti ir sparčiais žingsniais žengti į priekį krepšininkui neabejotinai padės jo užnugarį visuomet pasaugantys komandos draugai – Kyle'as Lowry bei Fredas VanVleetas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fredas VanVleetas ir Pascalis Siakamas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fredas VanVleetas ir Pascalis Siakamas

„Labai juo didžiuojuosi ir jį myliu, – po rungtynių apie P.Siakamą atsiliepė F.VanVleetas. – Su juo eičiau į mūšį kiekvieną mielą dieną. Žinau, kad jis nežaidė pagal savo aukštus standartus ir taip, kaip norėjo, tačiau man patiko Pascalio atsidavimas ir intensyvumas. Jis niekuomet nebadė pirštais į kitus, o buvo tikras komandos draugas.“

„Tokiam vyrukui kaip aš, kuris savo karjeroje taip pat turėjo praeiti sunkias akimirkas, visai kaip dabar Pascalis, jis galės paskambinti bet kada. Nemanau, kad jis darė kažką ne taip. Tai tiesiog ilgas mokymosi procesas, padarysiantis jį dar geresniu krepšininku bei žmogumi“, – palaikymą išreiškė Lowry.

2019 metų rudenį P.Siakamas su „Raptors“ klubu sutarė dėl naujos ketverių metų sutarties, kurios vertė sieks 130 mln. JAV dolerių. Ji įsigalios nuo kito sezono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas