Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 22

J.Butlerio netektį kompensavęs aukštaūgis serijoje išvedė „Heat“ į priekį

NBA Rytų konferencijos finale dar kartą į priekį išsiveržė „Miami Heat“ klubas, susigrąžinęs namų pranašumą. Eriko Spoelstros auklėtiniai svečiuose 109:103 (39:18, 23:29, 25:25, 22:31) palaužė „Boston Celtics“ ir serijoje iki keturių pergalių dabar pirmauja rezultatu 2:1.
Bamas Adebayo
Bamas Adebayo / „Scanpix“ nuotr.

Net 25 taškais antrąjį serijos mačą namuose pralaimėję „Heat“ krepšininkai į tokį antausį pateikė geriausią įmanomą reakciją ir rungtynes Bostone pradėjo su dvigubu nusiteikimu.

Mačą spurtu 24:7 pradėjusi Rytų konferencijos reguliaraus sezono nugalėtoja ties tuo nesustojo ir antrojo kėlinuko pabaigoje turėjo rekordinį 25 taškų pranašumą (62:37), tačiau situacija aikštėje pradėjo greitai kisti.

Šeimininkai dar iki pertraukos deficitą nurėžė iki 15 taškų, o jos metu „Heat“ pasiekė ir dar blogesnės žinios – dėl dešiniojo kelio skausmų į rungtynes nebegrįš jų lyderis Jimmy Butleris, per 19 min. Bostone surinkęs 8 taškus.

„Celtics“ mažais žingsneliais vijosi varžovus, o po dar vienos fantastiškos Jayleno Browno 10 taškų atkarpos ketvirtajame kėlinyje likus 2,5 min. priartėjo iki minimumo (92:93), tačiau į priekį šiame mače šeimininkai taip ir neišsiveržė.

Tuomet Maxas Strusas pataikė milžiniškos svarbos tritaškį, svarbius taškus susirinko Bamas Adebayo ir P.J.Tuckeris, o „Heat“ iškovojo antrą pergalę.

Po rungtynių paaiškėjo, kad Majamio klubui dėl savo superžvaigždės greičiausiai užteks atsipirkti tik išgąsčiu – J.Butlerio trauma nėra rimta ir veikiausiai puolėjas nepraleis nė vienų rungtynių.

Nerimo dėl traumų šiame mače buvo ir daugiau – į rūbinę trumpam buvo iškeliavę „Celtics“ lyderiai Jaysonas Tatumas ir Marcusas Smartas, tačiau pastarieji į rungtynes sugrįžo.

Sugrįžimo tai rungtynės buvo ir pagrindiniam „Heat“ atakų organizatoriui Kyle'ui Lowry, kuris prie pergalės prisidėjo 11 taškų, 6 rezultatyviais perdavimais ir net 4 perimtais kamuoliais.

Į priekį nugalėtojus vedė pagaliau atkrintamosiose sužibėjęs B.Adebayo. Aukštaūgis dominavo su 31 tašku, 10 atkovotų ir 4 perimtais kamuoliais bei 6 rezultatyviais perdavimais.

Įdomu tai, kad per pirmąsias dvejas rungtynes vidurio puolėjas iš viso pelnė tik 16 taškų ir atkovojo 13 kamuolių.

„Celtics“ į pergalę neištraukė ir karjeros rezultatyvumo rekordą atkrintamosiose pagerinęs J.Brownas. Puolėjas suvertė net 40 taškų ir dar pridėjo 9 atkovotus kamuolius.

„Heat“ pergalingose rungtynėse perėmė net 19 kamuolių ir pagerino franšizės rekordą atkrintamosiose. Savo ruožtu Bostono komanda iš oponentų „pavogė“ vos 2 kamuolius.

Ketvirtasis serijos susitikimas Bostone bus žaidžiamas naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku.

„Boston Celtics“: Jaylenas Brownas 40 (9 atk. kam.), Alas Horfordas 20 (14 atk. kam.), Marcusas Smartas 16 (7 rez. perd.), Jaysonas Tatumas ir Grantas Williamsas po 10.

„Miami Heat“: Bamas Adebayo 31 (10 atk. kam., 6 rez. perd., 4 per. kam.), P.J.Tuckeris 17 (7 atk. kam.), Maxas Strusas 16, Kyle'as Lowry 11 (6 rez. perd., 4 per. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas