Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 04

J.Moranto šou: „Grizzlies“ lyderio kosminis pasirodymas parbloškė „Warriors“

Ja Morantas surengė nuostabų pasirodymą. Šoklusis „Memphis Grizzlies“ gynėjas tapo neįmenama mįsle „Golden State Warriors“ komandai, o „grizliai“ šventė pergalę 106:101 (33:25, 23:26, 21:26, 29:24) antrosiose Vakarų konferencijos pusfinalio rungtynėse.
Ja Morantas
Ja Morantas / „Scanpix“ nuotr.

Dabar serijos iki keturių pergalių rezultatas yra lygus 1-1.

J.Morantas šiame mače suvertė net 47 taškus, tai yra geriausias jo pasirodymas atkrintamosiose. Gynėjas taip užsimetė ant pečių visos komandos žaidimą rungtynių atomazgoje, kad pelnė paskutinius 15 „Grizzlies“ taškų, juos surinkęs per paskutines 4:16 min.

Ir visa tai J.Morantas padarė nepaisydamas to, jog sunkiai matė viena akimi po sugerto smūgio trečiojo kėlinio pabaigoje.

„Tas pirmas serijos pralaimėjimas buvo mano galvoje, nes pramečiau svarbų metimą pabaigoje, – kalbėjo Memfio komandos lyderis. – Tačiau ateidamas į šiandienos rungtynes pasakiau sau, kad mums būtina pergalė, kad mes turime ją pasiimti. Pasiėmiau rungtynes ir dariau tai dėl mūsų visų.“

Labiausiai patobulėjusiu NBA krepšininku išrinktas J.Morantas buvo 47 taškus pelnęs atkrintamųjų mače ir prieš „Utah Jazz“ praėjusiais metais. Jis tapo vos trečiuoju žaidėju istorijoje, kuris surinko daugiau nei 45 taškus atkrintamųjų rungtynėse daugiau nei kartą prieš savo 23-ąjį gimtadienį. Kas kiti du? LeBronas Jamesas ir Kobe Bryantas.

„Tai ne tik jo taškai, – sakė treneris Tayloras Jenkinsas. – Tai ir jėga, su kuria jis rungtyniauja, jo kovotojo dvasia. Tai užkrečia. Sakiau tai nuo pirmos dienos. Tu tiesiog žinai, kad esi sukurtas tokiems momentams. Tai daro neįtikėtiną įspūdį.“

Pralaimėjusiems Stephenas Curry pelnė 27 taškus (3/11 trit.). Jordanas Poole'as pridėjo 20 (1/6 trit.), Andrew Wigginsas – 16 (1/7 trit.), Klay Thompsonas – 12 (2/12 trit.).

Iš viso „Warriors“ pataikė tik 7 tolimus metimus iš 38, o tai – tik 18 proc. taiklumas.

Beje, „Grizzlies“ žaidėjas Dillonas Brooksas buvo išvarytas rungtynių pradžioje už itin kietą pražangą prieš Gary Paytoną.

Trečiosios serijos rungtynės San Fransiske bus žaidžiamos šeštadienį.

„Grizzlies“: J.Morantas 47 (8 atk. kam., 8 rez. perd.), Z.Williamsas 14, J.Jacksonas 12, B.Clarke'as 10.

„Warriors“: S.Curry 27 (3/11 trit., 9 atk. kam., 8 rez. perd.), J.Poole'as 20, A.Wigginsas 16, K.Thompsonas 12 (2/12 trit.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas