Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 24

J.Tatumas ir vėl triuškino K.Durantą, o „Celtics“ – per žingsnį nuo triumfo serijoje

Dar vieną fantastišką pasirodymą surengęs Jasonas Tatumas nukalė trečiąją „Boston Celtics“ pergalę iš eilės NBA Rytų konferencijos pirmojo etapo atkrintamųjų serijoje. „Keltai“ svečiuose 109:103 (30:25, 23:25, 28:22, 28:31) pranoko „Brooklyn Nets“ ir dabar serijoje iki keturių pergalių pirmauja jau 3:0.
Jasonas Tatumas ir Kevinas Durantas
Jasonas Tatumas ir Kevinas Durantas / „Scanpix“ nuotr.

Nuo pirmojo kėlinuko vidurio į priekį išsiveržę svečiai iš Bostono pirmavo visą likusią rungtynių dalį.

Šeimininkai nuolatos laikėsi koviniu atstumu, tačiau iškovoti pirmosios pergalės šiose atkrintamosiose jiems taip ir nepavyko, o daugiausiai kritikos strėlių ir vėl skrieja į „Nets“ superžvaigždes Keviną Durantą ir Kyrie Irvingą, kurie kartu sudėjus pelnė vos 32 taškus.

Ketvirtajame kėlinuke Steve'ui Nashui teko imtis netradicinių sprendimų ir išbandyti Blake'ą Griffiną, kurio taiklūs tritaškiai sugrąžino intrigą (84:88).

Visgi tuomet tritaškį smeigė Jasonas Tatumas, surengęs dar keletą rezultatyvių išpuolių kartu su Jaylenu Brownu ir taip galutinai uždaręs rungtynių klausimą.

Palyginimui, „Celtics“ lyderių duetas į varžovų krepšį sumetė net 62 taškus, o vieną įspūdingiausių pasirodymų per savo karjerą atkrintamosiose surengė J.Tatumas.

Puolėjas pelnė net 39 taškus, atkovojo 5 ir perėmė net 6 kamuolius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Tokius skaičius šiose keturiose kategorijose per NBA atkrintamąsias per visą lygos istoriją buvo pavykę pasiekti tik dviem krepšininkam – Michaelui Jordanui ir Rickui Barry.

„Celtics“ žvaigždė absoliučiai užgožė savo tiesioginį oponentą K.Durantą, kuris žaidžia tiesiog tragiškas atkrintamąsias. Vos 31,7 proc. taiklumu iki šių rungtynių krepšį atakavęs KD šįkart tai darė 54,5 proc., tačiau į krepšį jam buvo leista atakuoti vos 11 sykių.

Per paskutines 11 šio mačo minučių K.Durantas neišsimetė nė vieno metimo, o per rungtynes padarė 5 klaidas ir 3 kartus prasižengė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

„Žinome, ką turime padaryti. Nemanau, kad motyvacinė kalba ar kas nors kito šioje sezono stadijoje padės. Atsiliekame 0:3. Turime dar vienerias rungtynes pirmadienį. Turime tiesiog išeiti ir žaisti“, – po susitikimo kalbėjo KD.

Ketvirtasis serijos susitikimas Brukline įvyks naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku.

„Brooklyn Nets“: Bruce'as Brownas 26 (8 atk. kam.), Kevinas Durantas (8 atk. kam., 8 rez. perd.) ir Kyrie Irvingas (9 rez. perd.) po 16, Nicas Claxtonas 13 (7 atk. kam.), Patty Millsas 12, Sethas Curry 10.

„Boston Celtics“: Jaysonas Tatumas 39 (6 rez. perd., 6 per. kam.), Jaylenas Brownas 23, Marcusas Smartas 14, Paytonas Pritchardas 10.

VIDEO: Brooklyn Nets vs Boston Celtics Full Game 3 Highlights | 2021-22 NBA Playoffs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas