Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 08

J.Valančiūnas baudos aikštelėje neturėjo lygių, o „grizliai“ švenčia pirmą pergalę „burbule“

Sunkus akmuo pagaliau nukrito nuo „Memphis Grizzlies“ krepšininkų (33-37) pečių. „Grizliai“ su puikiai žaidusiu Jonu Valančiūnu 121:92 (25:37, 38:23, 32:18, 26:14) sutriuškino „Oklahoma City Thunder“ (42-26) ir pasiekė pirmąją pergalę NBA „burbule“.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Ribotą minučių skaičių dėl pražangų ir varžovo smūgio į pilvą trečiajame kėlinyje žaidęs J.Valančiūnas vis tiek spėjo tapti vienu rezultatyviausių komandoje.

Lietuvis per 24 minutes pelnė 19 taškų (8/10 dvit., 0/1 trit., 3/3 baud.), atkovojo 11 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo vieną varžovo metimą bei po tris sykius suklydo ir prasižengė.

JV esant aikštėje „Grizzlies“ varžovus pranoko 19 taškų skirtumu.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

„Thunder“ galynėjantis su „grizliais“ trūko galiūno iš Naujosios Zelandijos Steveno Adamso, o lygiavertės svorio kategorijos priešininko varžovų stovykloje neradęs J.Valančiūnas sėkmingą žaidimą rodė jau nuo rungtynių pradžios.

Lietuvis pelnė greitus 4 taškus iš po krepšio, tačiau du kartus prasižengė puolime ir buvo priverstas prisėsti ant suolo įpusėjus kėliniui.

Be JV likę „Grizzlies“ subyrėjo – vienu metu pirmajame kėlinyje jie atsiliko 19:37, o sugrįžimą pradėjo aikštėje vėl pasirodžius J.Valančiūnui.

Uteniškis antrojo kėlinio pradžioje pelnė 5 taškus, o iki trečiosios savo pražangos padėjo Memfio ekipai ištirpdyti „Thunder“ persvarą – 38:39.

Grįžęs į aikštę po ilgosios pertraukos J.Valančiūnas vėl tęsė „Thunder“ gynybos skaldymą, galingais judesiais prasilaisvindamas vietos baudos aikštelėje ir pelnydamas greitus 6 taškus. Lietuvio vedami „grizliai“ ėmė tolti nuo varžovų – skirtumas greitai perkopė dviženklę ribą (74:64).

„Kaip vyras prieš berniukus“, – nuskambėjo „Grizzlies“ komentatoriaus Brevino Knighto frazė po vieno iš sėkmingų J.Valančiūno epizodų puolime.

Tiesa, J.Valančiūną iš vėžių trumpam išmušė varžovo Luguentzo Dorto smūgis į pilvą – kurį laiką sunkiai galėjęs kvėpuoti lietuvis buvo priverstas palikti aikštę, į kurią grįžo tik ketvirtajame kėlinyje.

Nepaisant netikėto kirčio, „Grizzlies“ vidurio puolėjas ir paskutiniame ketvirtyje buvo produktyvus – toliau rinkosi taškus ir atkovotus kamuolius, o gynyboje patikimai saugojo baudos aikštelę.

Pirmą kartą penktuoju bandymu „burbule“ laimėję „grizliai“ bando išsilaikyti paaštrėjusiose atkrintamųjų lenktynėse.

8-oje vietoje Vakarų konferencijoje esantys „Grizzlies“ po pergalės įgijo vieno laimėjimo pranašumą prieš artimiausius persekiotojus „Portland Trail Blazers“.

Iki reguliariojo sezono pabaigos Memfio krepšininkai sužais dar tris mačus, o artimiausias iš jų laukia jau sekmadienio vakarą, kai „Grizzlies“ žais prieš buvusią J.Valančiūno komandą „Toronto Raptors“.

„Grizzlies“: Dillonas Brooksas 22, Jonas Valančiūnas (11 atk. kam.) ir Ja Morantas (9 rez. perd.) po 19, Gorgui Diengas ir Brandonas Clarke'as (8 atk. kam.) po 12.

„Thunder“: Chrisas Paulas 17, Luguentzas Dortas 16, Danilo Gallinari ir Dariusas Bazley po 12, Nerlensas Noelis 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas