Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 31

J.Valančiūnas norėtų pratęsti sutartį su „Pelicans“: „Geras jausmas pirmauti NBA“

Su Lietuvos krepšinio rinktine (3-0) kol kas tik pergales pasaulio čempionate Filipinuose renkantis Jonas Valančiūnas prakalbo apie savo ateitį klubiniame krepšinyje.

31-erių vidurio puolėjas turi dar sezoną galiojančią sutartį su „New Orleans Pelicans“, pagal kurią uždirbs 15,4 mln. JAV dolerių, bet prisipažino, jog norėtų ilgiau likti Naujajame Orleane.

„Buvo geras jausmas pirmauti NBA Vakarų konferencijoje“, – „Yahoo Sports“ žurnalistui Jake‘ui Fischeriui sakė J.Valančiūnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas pasaulio čempionate
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas pasaulio čempionate

Praėjusiame NBA sezone galingai startavusi „Pelicans“ gruodį žengė pirma Vakaruose. „Tai – didelis pasiekimas. Noriu ten sugrįžti. Ir noriu ilgiau likti Naujajame Orleane. Man patinka šis klubas. Esu pasiruošęs“, – apie ateitį NBA lygoje kalbėjo J.Valančiūnas.

Tiesa, lietuvio pavardė stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje mirga ir mainų ganduose. „Yahoo Sports“ skelbia, kad J.Valančiūną Maniloje aplankė ir vienas „Pelicans“ vadovų Davidas Griffinas.

J.Fischerio teigimu, pratęsti sutartį su Lietuvos rinktinės kapitonu „Pelicans“ klubui gali tapti rimtu iššūkiu – ypač jei JV alga būtų panaši ar net didesnė už dabartinę – nes Naujojo Orleano ekipa jau moka brangiai už susitarimus su Zionu Williamsonu, Brandonu Ingramu ir C.J.McCollumu.

„Negali jaustis saugus. Sėdėti ir žinoti, kur būsi kitą dieną. Turi tikėtis visko. Mainai įvyksta. Nereikia dėl jų įsižeisti. Tai nėra kažkas neįprasto“, – teigė jau dukart NBA lygoje išmainytas J.Valančiūnas.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas „Pelicans“ aprangą vilki nuo 2021-ųjų
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas „Pelicans“ aprangą vilki nuo 2021-ųjų

Šią vasarą jo pavardė garsiausiai skambėjo tarp galimų apsikeitimų su Jarrettu Allenu iš „Cleveland Cavaliers“ ir Isaiah Stewartu iš „Detroit Pistons“, straipsnį tęsia „Yahoo Sports“.

Pats J.Valančiūnas prisipažįsta, kad NBA lygoje galbūt ne visada yra išnaudojamas taip, kaip labiausiai norėtų. „Nenoriu išplėsti aikštelės. Noriu žaisti po krepšiu. Tai visada bus pagrindinis mano žaidimas. Statyti užtvaras ir kietai leistis po krepšiu. Daryti žalą baudos aikštelėje. Bet jeigu ji užkimšta, jeigu aš paliekamas laisvas, galima išmesti ir tritaškį, kurį aš vis dar tobulinu“, – atviravo 211 cm vidurio puolėjas.

Praėjusiame sezone NBA lygoje jo statistika siekė 14,1 taško (34,9 proc. tritaškių), 10,2 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo per 25 minutes, o „Pelicans“ neišlaikė tempo po galingo starto ir galiausiai kovas baigė jau pirmajame NBA įkrintamųjų rate, finišavusi tik dešimta Vakarų konferencijoje.

VIDEO: Po pergalės prieš Meksiką – J.Valančiūno sveikinimas Ukrainos bokso žvaigždei

Tuo metu šiame pasaulio krepšinio čempionate Lietuvos rinktinės kapitonas renka po 13,7 taško, 10 sugriebtų kamuolių ir 0,3 rezultatyvaus perdavimo per 19 minučių. Iš toli jis savo laimę bandė 3 sykius ir pataikė du.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas