Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 07

J.Valančiūno debiutas Naujajame Orleane baigėsi... išvarymu iš aikštės

„New Orleans Pelicans“ marškinėlius pirmą sykį vilkėjęs Jonas Valančiūnas persistengė. Už ginčus su teisėjais uteniškis užsidirbo dvi technines pražangas draugiškose rungtynėse ir buvo išvytas iš aikštės.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Starto penkete susitikimą pradėjęs vidurio puolėjas iš Lietuvos buvo aktyvus nuo pirmų minučių. Pataikė ir tritaškį, o į krepšį iš viso metė 13 sykių per 20 minučių – daugiausia komandoje.

Aktyvus buvo J.Valančiūnas ir diskutuodamas su teisėjais. Pirmą techninę pražangą už nesutikimą su arbitro švilpuku jis gavo trečio kėlinio pradžioje, o įpusėjus kėliniui jo rungtynės baigėsi anksčiau laiko.

JV susikibo su varžovu dėl kamuolio, bet išgirdęs teisėjo švilpuką, fiksuojantį pražangą jam, lietuvis numojo ranka ir buvo nubaustas antrąja technine pražanga, reiškusia ankstyvą kelionę į dušą.

„Jaučiame Joną visur. Niekada iki šiol nesu matęs, kad žaidėjas gautų dvi technines pražangas ikisezoninėse rungtynėse. Man patinka jo aistra“, – šypsojosi „Pelicans“ treneris Willie Greenas.

Per 20 minučių J.Valančiūnas spėjo pelnyti 13 taškų (4/11 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), atkovoti 9 kamuolius, blokuoti 2 metimus, bet padaryti ir 5 pražangas.

Naujojo Orleano „Pelicans“ be ryškiausių savo žvaigždžių – Ziono Williamsono ir Brandono Ingramo namie 104:86 (18:26, 34:25, 20:17, 32:18) susitvarkė su kito lietuvio Igno Brazdeikio „Orlando Magic“.

I.Brazdeikis pralaimėjusių gretose žaidė 12 minučių ir pelnė 3 taškus (0/2 dvit., 1/2 trit.), atkovojo 4 kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

VIDEO: Rungtynių apžvalga

Daugiausia taškų nugalėtojams surinko Trey‘us Murphy‘s – 20, pataikęs 6 tritaškius iš 9. Nickeilas Alexanderis-Walkeris pridėjo 19 (5/9 trit.).

„Magic“ ekipoje išsiskyrė Wendellas Carteris su 13 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Cole‘as Anthony pridėjo 12, o Terrence‘as Rossas – 11 taškų.

Pirmąsias ikisezonines Naujojo Orleano ekipos rungtynes J.Valančiūnas praleido dėl nedidelės dešinio nykščio traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas