Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 06

J.Valančiūno pažanga sužavėtas D.Casey priminė linksmą lietuvio debiuto NBA istoriją

Jonas Valančiūnas tobulėja ir tai džiugina „Toronto Raptors“ trenerį Dwane'ą Casey. Po pergalės prieš „Charlotte Hornets“ ekipą 58-erių amerikietis kalbėjo daugiausiai apie lietuvį. Yra ko – pastaruoju metu 23 metų vidurio puolėjas demonstruoja tokią formą, kuri teikia dar daugiau vilčių išvysti rekordinį „Raptors“ žygį ne tik reguliariajame sezone, bet ir atkrintamosiose varžybose.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“(52-25) – „Charlotte Hornets“(44-33) 96:90 | Valančiūnas 12+12

„Jonas labai patobulėjo skaitydamas žaidimo greitį. Daugiausiai – žaidime du prieš du. Jis turi puikias rankas, kurias išnaudoja po krepšiu. Jis padarė 3 klaidas, todėl dar turiu jas išanalizuoti, bet Valančiūnas turi puikų metimą, centimetrus ir tai išnaudoja“, – spaudos konferencijoje pasakojo D.Casey.

Tiesa, strategas pridūrė, kad Bismackas Biyombo nebus nustumtas į atsarginių suolo galą – afrikiečio gynybiniai sugebėjimai dar reikalingi treneriui.

D.Casey labiausiai džiugina pagerėjęs J.Valančiūno žaidimas gynyboje, kurį akcentuoja ir NBA apžvalgininkai.

Bet treneris pridūrė, kad tobulėjantis lietuvio puolimas atvėrė jam naujų galimybių: „Kai žaidimas sulėtėja, po krepšiu turime uolą ir galime duoti pailsėti puolimo lyderiams. Su tokiu Jonu turime daugiau pasirinkimo. Be to, reikalui esant, jis puikiai perduoda kamuolį.“

Džiaugdamasis J.Valančiūno pažanga D.Casey prisiminė smagią istoriją.

„JV mokosi iš Biyombo vis geriau suprasdamas, kaip gintis du prieš du, kaip greitai ir kaip toli atsitraukti tokiose situacijose. Jaučiasi didžiulis skirtumas. Pirmaisiais metais NBA jis priėjo prie manęs ir sakė: „Treneri, jie taip greitai eina į mane!“ Tada jis gynėsi berods prieš Kemba Walkerį ar Kyrie Irvingą. Tada jis galbūt net nežinojo jų pavardžių. O dabar labai gerai skaito tą greitį, prie jo priprato ir ginasi kur kas geriau“, – tikino D.Casey.

Beje, praėjusioje dvikovoje J.Valančiūnas minėtajam K.Walkeriui išrašė puikų bloką, po kurio „Hornets“ lyderio mestas kamuolys skriejo tribūnų link.

VIDEO: Galingas J.Valančiūno blokas

Būtent J.Valančiūno ir B.Biyombo gynyba buvo didžiulis pergalės prieš „Hornets“ faktorius. „Raptors“ aukštaūgiai išjungė svečių priekinę liniją su Alu Jeffersonu ir Cody Zelleriu priešakyje. Šie vyrukai Toronte vietoj įprasto 20 taškų vidurkio tesurinko 14-a (6/15 met.), didžiąją dalį taškų pelnydami ketvirtajame kėlinyje.

„Šarlotės aukštaūgiai gerai pataiko, todėl turėjome svarbią užduotį juos vaikytis, – sakė J.Valančiūnas. – Negalima palikti jų laisvų, nes tokius metimus jie pataiko. Turėjome tai iš jų atimti.“

VIDEO: Galingu dėjimu krepšį drebinęs J.Valančiūnas prisidėjo prie pakartoto „Raptors“ rekordo

Neabejingi liko ir „Raptors“ kritikai, J.Valančiūno žaidimą įvertino aukštu pažymiu – „A“: „JV žaidžia pasitikėdamas savimi tiek puolime, tiek gynyboje. Ypač žavi jo išvystytas žaidimas po krepšiu ir akivaizdus patobulėjimas gynyboje bei perduodant kamuolį. Pats tinkamiausias laikas didinti pasitikėjimą savimi prieš atkrintamąsias varžybas“.

Tai buvo 21-asis J.Valančiūno dvigubas dublis šį sezoną. Kai lietuvis renka bent 10 taškų ir 10 atkovotų kamuolių per rungtynes, „Raptors“ laimėjo 16 iš 21 rungtynių.

Torontas džiūgauja. Jei J.Valančiūnas ir toliau stabdys priešininkų pikenrolą taip, kaip su „Hornets“, atkrintamosiose varžybose „Raptors“ bus dar mažiau pažeidžiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas