Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 23

J.Valančiūnui – žvaigždės ir trenerio liaupsės: „Statistika parodo ne viską“

Jonas Valančiūnas dukart pranoko gerą savo bičiulį Domantą Sabonį, o po pergalingai pradėtos savaitės sulaukė „New Orleans Pelicans“ atstovų komplimentų.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Pelikanai“ per tris dienas du kartus (129:93 ir 117:112) nugalėjo „Sacramento Kings“, o J.Valančiūnas buvo vienas svarbiausių šių pergalių kalvių.

Pirmoje akistatoje mūsiškis įmetė 10 taškų, atkovojo 13 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 3 metimus. Antrajame mače JV pasižymėjo 15 taškų, 11 sugriebtų kamuolių ir 2 rezultatyviais perdavimais.

O dar svarbiau, kad J.Valančiūnas neleido dominuoti iki tol geriausią karjeros krepšinį žaidusiam D.Saboniui, kuris per du mačus rinko vidutiniškai 16,5 taško, 9,5 atkovoto kamuolio ir 7 rezultatyvius perdavimus: visi šie rodikliai yra žemesni už Domo sezono rodiklius.

„Tai, ką JV padarė per pastarąsias kelerias rungtynes, ypač gynyboje, yra įspūdinga, – po antros pergalės prieš „Kings“ komandos draugą gyrė „Pelicans“ žvaigždė Zionas Williamsonas. – Žaidėme prieš aukštaūgius, kurie yra simbolinės NBA komandos kalibro. Statistika ne visada parodo visą paveikslą, bet JV daro puikų darbą. O puolime nesitikime, kad jis stovės ir nieko nedarys. Jis gali pelnyti taškus, tad vos tik gavęs šansą jis kimba į darbą ir bando tai padaryti.“

J.Valančiūnas šį sezoną atlieka mažiausiai metimų (vid. 9,7) ir pelno mažiausiai taškų (vid. 13,5) nuo 2018-2019 m. sezono pradžios, kai dar atstovavo „Toronto Raptors“ ekipai.

Tačiau uteniškis duoda naudos kitais aspektais, rinkdamas po 8,9 atkovoto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 1,6 bloko, bei sulaukia liaupsių už prisitaikymą prie Z.Williamsono ir kitų „Pelicans“ žvaigždžių.

„JV visą sezoną žaidžia labai gerai. Jam tenka labiausiai prisitaikyti žaidžiant su Zionu kartu aikštelėje, bet kai tik įmetame jam kamuolį, jis pataiko svarbius metimus“, – gyrė savo auklėtinį „pelikanų“ vyr. treneris Willie Greenas.

Pats J.Valančiūnas savo pasirodymų nesureikšmina.

„Tiesiog žaidžiu kietai ir mėgaujuosi krepšiniu. Bandau laimėti kiekvieną dvikovą, kurioje dalyvauju, ir stengiuosi būti naudingas. Man patinka žaisti kietai ir ketinu tą daryti ir toliau, – sakė JV. – Esu čia tam, kad atlikčiau savo darbą. Man nerūpi daugiau prisilietimų prie kamuolio, daugiau minučių – tai juk komandinis sportas. Visi turime suprasti, kodėl čia esame. Aš žinau, ką turiu daryti: būti fiziškas, daryti nematomą darbą, statyti užtvaras, kovoti dėl kamuolių.“

Jo komanda buvo įkritusi į duobelę, kai pralaimėjo penkerias rungtynes iš eilės, bet dabar iškovojo keturias pergales per penkis mačus ir sugrįžta į kovą Vakarų konferencijoje, kurioje šiuo metu užima 9-ąją vietą, bet turi tiek pat pergalių kiek ir 6-oje pozicijoje esantys „Kings“.

„Ėmėme labiau žaisti kartu, žaisti vienas kitam ir vienas kitą palaikyti, – apie teigiamus pokyčius kalbėjo J.Valančiūnas. – Ėmėme daryti mažus dalykus ir mėgautis krepšiniu. Mėgaujamės žaisdami gerą krepšinį, o to mums trūko. Tai mums suteikia papildomos motyvacijos, energijos, greičio.“

Kitas rungtynes „Pelicans“ žais naktį iš penktadienio į šeštadienį, kai grumsis su „Los Angeles Clippers“ klubu. Tai bus ne tik reguliariojo sezono, bet ir NBA sezono vidurio turnyro mačas, kuris gali nulemti, ar „pelikanai“ tęs kovą dėl pirmosios NBA taurės trofėjaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas