Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 04

Jausmingas sugrįžimas: Torontas sveikino parvykusį Kyle'ą Lowry

Devynis sezonus Toronte praleidęs ir pirmą NBA čempionų titulą šiam miestui padėjęs iškovoti Kyle'as Lowry pirmą kartą sugrįžo į Kanados miestą po to, kai paliko jį praėjusią vasarą.
Kyle'as Lowry
Kyle'as Lowry / „Scanpix“/AP nuotr.

Dabartinė K.Lowry komanda „Miami Heat“ (51-28) svečiuose 114:109 (28:34, 17:21, 34:23, 35:31) įveikė „Toronto Raptors“ (45-33).

Tai buvo jau antros Majamio klubo rungtynės Toronte šį sezoną, bet K.Lowry pirmąją išvyką į Kanadą praleido dėl traumos.

Šį kartą jo sugrįžimui nesukliudė niekas, o parvykusį įžaidėją sveikino sausakimšos 19,8 tūkst. vietų Toronto arenos tribūnos.

Duoklę ilgamečiam komandos lyderiui Torontas atidavė dar prieš susitikimo pradžią. Pristačius pirmus keturis „Heat“ starto penketo žaidėjus, K.Lowry buvo skirta kelių minučių trukmės padėka.

Ją „Heat“ krepšininkas stebėjo sėdėdamas ant atsarginių suolo su savo sūnumis, o netrukus patraukė į aikštės centrą padėkoti sirgaliams, daužydamas sau į krūtinę.

O rungtynėms prasidėjus ir K.Lowry gavus kamuolį, arenoje dažniausiai pasigirsdavo ovacijos.

Galiausiai, jis buvo vienas Majamio klubo pergalės kalvių. Šešerius metus ir su Jonu Valančiūnu žaidęs gynėjas pelnė 16 taškų (2/4 dvit., 2/4 trit., 6/7 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

„Tai prisiminsiu ir vertinsiu ilgą, ilgą laiką, – po rungtynių sakė K.Lowry. – Iškovojome pergalę, tad sugrįžimas dėl to dar geresnis. Bet net ir pralaimėjęs būčiau vertinęs šį gražų ir man ypatingą vakarą.“

2019 m. NBA čempionu su „Raptors“ tapusį K.Lowry Toronte sveikino ir Brazilijos futbolo legenda Ronaldinho.

K.Lowry ekipa po šios pergalės dar labiau sutvirtino savo pozicijas pirmoje Rytų konferencijos vietoje. Iki reguliariojo sezono pabaigos likus trims mačams, prieš antroje vietoje esančius NBA čempionus „Milwaukee Bucks“ (49-30) Majamis turi dviejų pergalių pranašumą.

„Raptors“ Rytuose yra šešti ir taip pat jau beveik užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose.

„Raptors“: Pascalis Siakamas (10/15 dvit., 8 atk. kam.) ir Fredas VanVleetas (4/11 trit., 11/11 baud., 7 rez. perd.) po 29, Gary Trentas ir Scottie Barnesas (7 atk. kam.) po 19.

„Heat“: Maxas Strusas 23 (7/9 trit.), Victoras Oladipo 21 (6/9 trit.), Tyleris Herro 18 (9 atk. kam., 8 rez. perd.), Kyle'as Lowry (6 atk. kam., 10 rez. perd.) ir Bamas Adebayo (9 atk. kam.) po 16, Markieffas Morrisas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas