Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 26

JAV rinktinės stovykloje – NBA žvaigždžių spindesys ir trenerio debiutas

Las Vegase – NBA žvaigždžių sanbrūzdis. Ištuštėjus NBA Vasaros lygos kovų tribūnoms, į nuodėmių miestą vėl sugužėjo geriausi stipriausios krepšinio lygos žaidėjai: startavo JAV krepšinio rinktinės stovykla, kuriai pirmą kartą diriguoja naujasis treneris Greggas Popovichius.
Kevinas Durantas 2016 m.
Kevinas Durantas 2016 m. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai lyg pirmoji diena mokykloje, kai visi žaidėjai nori palikti gerą įspūdį naujam mokytojui.

Tas mokytojas – gyva „San Antonio Spurs“ legenda Greggas Popovichius, ketverių metų programai perėmęs JAV rinktinės vairą iš Mike'o Krzyzewskio.

Tiesa, tai dar bus tik paruošiamieji darbai – 31 stovykloje susirinkęs krepšininkas kartu darbuosis tik porą dienų, bet, žurnalistų teigimu, tai bus sunkios pratybos.

Iš NBA žvaigždyno G.Popovichius vėliau išsirinks 12 žaidėjų, kurie kovos po JAV vėliava 2019-ųjų pasaulio čempionate Kinijoje, o paskui – ir 2020-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Tikra palaima čia būti. JAV rinktinėje negali būti garantuotas dėl savo vietos. Bus labai įdomu čia darbuotis“, – žengdamas JAV rinktinės viešbučio koridoriumi, pasakojo „Oklahoma City Thunder“ lyderis Russellas Westbrookas.

„Man tai didžiulė atsakomybė, – neslėpė G.Popovichius. – Ko gero, teks apie ją galvoti kasdien, bet nemanau, kad tai trukdys mano darbui San Antonijuje. Tą jau įrodė Mike'as Krzyzewskis. Bandysiu sekti jo pramintais takais.“

Į Las Vegasą nesusirinko visi pajėgiausi krepšininkai. Stovykloje nebuvo tokių žaidėjų kaip LeBronas Jamesas, Stephenas Curry, Draymondas Greenas, o paskutinę akimirką į ją neprisistatė ir Kawhi Leonardas, nusprendęs savo laisvą laiką skirti prisitaikymui prie naujos komandos – „Toronto Raptors“.

Tiesa, visos šios žvaigždės įtrauktos į G.Popovichiaus išplėstinį kandidatų sąrašą 2018-2020 m. programai.

K.Leonardas kaip tik šią vasarą buvo iškeistas ir kiek skandalingai paliko „Spurs“. Tiesa, G.Popovichius buvusio savo auklėtinio lauks JAV rinktinėje ateityje.

„Žinote, aš jau ilgai dirbu NBA ir čia sutikau daug žmonių, su kuriais išlaikėme gerus santykius net ir išsiskyrus mūsų darbiniams keliams“, – „Spurs“ ir K.Leonardo skyrybų nesureikšmino G.Popovichius.

JAV rinktinė darbuosis Nevado universiteto krepšinio salėje, šalia kurios liepą vyko NBA vasaros lygos kovos.

JAV rinktinės sudėtis Vegase: Harrisonas Barnesas („Dallas Mavericks“); Bradley Bealas („Washington Wizards“); Devinas Bookeris („Phoenix Suns“); Jimmy Butleris („Minnesota Timberwolves“); Mike'as Conley Jr. („Memphis Grizzlies“); DeMarcusas Cousinsas („Golden State Warriors“); Stephenas Curry („Golden State Warriors“); Anthony Davisas („New Orleans Pelicans“); DeMaras DeRozanas („San Antonio Spurs“); Andre Drummondas („Detroit Pistons“); Kevinas Durantas („Golden State Warriors“); Paulas George'as („Oklahoma City Thunder“); Ericas Gordonas („Houston Rockets“); Draymondas Greenas („Golden State Warriors“); Blake'as Griffinas („Detroit Pistons“); Jamesas Hardenas („Houston Rockets“); Tobias Harrisas („Los Angeles Clippers“); Gordonas Haywardas („Boston Celtics“); Kyrie Irvingas („Boston Celtics“); DeAndre Jordanas („Dallas Mavericks“); Damianas Lillardas („Portland Trail Blazers“); Kevinas Love'as („Cleveland Cavaliers“); Kyle'as Lowry („Toronto Raptors“); CJ McCollumas („Portland Trail Blazers“); Khrisas Middletonas („Milwaukee Bucks“); Victoras Oladipo („Indiana Pacers“); Chrisas Paulas („Houston Rockets“); Isaiah Thomasas („Denver Nuggets“); Klay'us Thompsonas („Golden State Warriors“); Mylesas Turneris („Indiana Pacers“); Kemba Walkeris („Charlotte Hornets“); Johnas Wallas („Washington Wizards“); Russellas Westbrookas („Oklahoma City Thunder“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai