Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 24

JAV sudėtis olimpinėms žaidynėms: kaip atrodytų svajonių dvyliktukas ir smogiamasis penketas?

Dar nežinia, kokią sudėtį 2016-ųjų olimpinėms žaidynėms turės JAV nacionalinė komanda, tačiau jau dabar akivaizdu, kad amerikiečiai bus galingi favoritai laimėti auksą Rio de Žaneire. Išplėstiniame kandidatų sąraše – net 41 aukščiausio lygio NBA žaidėjas. „Bleacher Report“ išrinko svajonių dvyliktuką.
JAV rinktinės apdovanojimas
JAV rinktinės apdovanojimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
24SEK.LT smogiamasis penktas
PG SG SF PF C
Kyrie Irvingas Stephenas Curry Kevinas Durantas LeBronas Jamesas Anthony Davisas

Vidurio puolėjai – Anthony Davisas, DeMarcusas Cousinsas

„New Orleans Pelicans“ vidurio puolėjui Anthony Davisui dar vos 22-eji, tačiau jau praėjusį sezoną jis sužaidė vieną naudingiausių sezonų NBA istorijoje. Tai labai judrus, atletiškas ir gudrus „centras“.

D.Cousinsas yra galingo sudėjimo žaidėjas, tačiau tuo pačiu yra techniškas bei universalus puolime. Jis jau įrodė savo vertę pernykščiame pasaulio čempionate Ispanijoje, todėl turėtų gauti kvietimą ir į Braziliją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBron James ir Markas Worthingtonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBron James ir Markas Worthingtonas

Puolėjai – LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas, Blake'as Griffinas, Klay'us Thompsonas, Paulas George'as

LeBronas Jamesas dar nepaskelbė karjeros rinktinėje pabaigos. Jo nuolatiniai žygiai į NBA finalą gali priversti krepšininką pagalvoti apie poilsį 2016-ųjų vasarą. Bet jei 30-ies NBA superžvaigždė norės į savo trofėjų kambarį pasidėti jau trečiąjį olimpinį aukso medalį, kodėl gi ne?

Taškų mašina Kevinas Durantas dar 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse nukalė amerikiečiams auksą rinkdamas 19,5 taško per rungtynes. Toks greitas, lankstus ir taiklus puolėjas paprasčiausiai yra neįmenama mįslė kitų rinktinių gynybai.

Traumos dar neleido „Los Angeles Clippers“ aukštaūgiui Blake'ui Griffinui debiutuoti JAV rinktinėje. Jis turi platų puolimo arsenalą, gali pataikyti iš daugelio situacijų ir yra sunkiai sustabdomas greitose atakose. Jo šuoliai ir dėjimai JAV rinktinei būtų geriausia energijos dozė.

„Golden State Warriors“ snaiperis Klay'us Thompsonas bet kada gali suvarpyti varžovą tritaškių serijomis, o kitoje aikštės pusėje apsiginti prieš įžaidėją, atakuojantį gynėją ar lengvąjį krašto puolėją. Praėjęs sezonas 21,7 taško rinkusiam NBA čempionui buvo geriausias per visą jo karjerą. Iš visų gerai besiginančių puolėjų K.Thompsonas išsiskiria fantastišku pataikymu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV žaidėjas Stephenas Curry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV žaidėjas Stephenas Curry

„Indiana Pacers“ puolėjas Paulas George'as turėjo padėti JAV rinktinei 2014-ųjų pasaulio čempionate Ispanijoje, bet susilaužė koją ir turėjo praleisti beveik visą NBA sezoną. Tačiau jam jau pažadėta vieta 2016-ųjų rinktinėje. Tai žaidėjas, kuris gali rungtyniauti nuo atakuojančio gynėjo, iki sunkiojo krašto puolėjo.

Gynėjai – Stephenas Curry, Jamesas Hardenas, Kyrie Irvingas, Chrisas Paulas, Russellas Westbrookas

S.Curry turi žaisti JAV rinktinėje ne tik todėl, kad tapo praėjusio sezono MVP ir su „Golden State Warriors“ triumfavo NBA. S.Curry turi žudiko instinktą prie trijų taškų zonos, o tai neleistų varžovams susispausti prieš amerikiečius po krepšiu. Saugokitės ir juvelyrinių jo perdavimų.

Kai pernai JAV rinktinei negalėjo padėti pagrindinės žvaigždės, „Houston Rockets“ gynėjas Jamesas Hardenas perėmė lyderio vaidmenį. Jis su LeBronu yra vieninteliai žaidėjai, kurie pastaruosius trejus metus NBA rinkdavo vidutiniškai bent po 25 taškus ir tuo pačiu atlikdavo bent po 5 rezultatyvius perdavimus. Dar vienas neįtikėtinas ginklas puolime.

Nors rezultatyvūs perdavimai nėra „Cleveland Cavaliers“ įžaidėjo Kyrie Irvingo prioritetas, jis nesunkiai gali sukurti gerą progą komandos draugui, bet prireikus, įskraidinti „kiaurą“ tritaškį arba prasiveržimu palikti besiginantį priešininką už nugaros. JAV kandidatų sąraše talentingų įžaidėjų netrūksta, bet jo rezultatyvumas, taiklumas ir aikštės matymas išskiria jį iš visų pretendentų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV krepšinio rinktinės žaidėjas Jamesas Hardenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas

„Clippers“ atakų organizatorius Chrisas Paulas yra idealus dirigentas JAV rinktinės žaidimui. Jis spindi visose įžaidėjams reikalingose statistikos kategorijose. Ch.Paulas trečiąjį sezoną iš eilės per NBA sezoną pelnė bent 1000 taškų, atliko bent 600 rezultatyvių perdavimų ir perėmė bent 150 kamuolių. Tokį rezultatą yra pavykę pasiekti tik S.Curry – NBA MVP metais.

„Oklahoma City Thunder“ gynėjo Russello Westbrooko sprogstamoji jėga būtų tikras košmaras varžovams tiek puolime, tiek gynyboje. Nors JAV rinktinėje aukščiausios klasės gynėjų netrūksta, tai būtų puikus pasirinkimas Mike'ui Krzyzewskiui, jei aikštėje reikėtų įpūsti šviežio vėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas