Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 02

Jonas Valančiūnas – apie tikslą iškovoti NBA žiedą ir karjeros pabaigą Europoje

Žvejybą mėgstantis Jonas Valančiūnas kadaise Norvegijoje pagavo 40 kilogramų otą, bet didžiausią gyvenimo laimikį jis viliasi pačiupti ateityje krepšinio aikštelėje. 15min laidoje PIKENROLAS dalyvavęs Lietuvos rinktinės lyderis atskleidė, jog ketina žaisti dar ilgai, galbūt iki 38 ar net 40 metų amžiaus, o paskutinius karjeros metus jis norėtų praleisti Europoje. Bet prieš tai – pirmojo Lietuvos krepšinio istorijoje NBA čempiono žiedo medžioklė.

Jonas Valančiūnas per pirmuosius dešimt sezonų NBA save įtvirtino kaip vieną geriausių centrų stipriausioje planetos lygoje ir jau susižėrė 105 milijonus JAV dolerių.

Bokštas iš Utenos dar turi garantuotą dvejų metų sutartį su „New Orleans Pelicans“, kurios vertė – papildomi 30 mln. į kišenę.

2024-ųjų vasarą, kai JV sueis 32-eji, jis gali pirmą kartą karjeroje tapti laisvuoju agentu. O rinkdamasis naują karjeros stotelę Jonas daugiau dairysis ne į finansinę naudą, bet į galimybę tapti pirmuoju lietuviu NBA čempionu istorijoje.

„Pinigai yra pinigai, bet kitas mano tikslas yra NBA žiedas. Po dar dvejų metų, kai baigsis šis kontraktas, žiūrėsime. Žinoma, tai dar yra toli, daug kas gali pasikeisti, kaip kad algų kepurė ar lyderiaujančios komandos lygoje, bet mano vienas prioritetų yra kažką laimėti“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė šalies krepšinio veidas Jonas Valančiūnas.

Kitas mano tikslas yra NBA žiedas

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

15min laidose PIKENROLAS ir prenumeratoriams skirtoje papildomoje dalyje PIKENROLO KLUBAS, kuriose dalyvavo ir buvęs komandos draugas Linas Kleiza, J.Valančiūnas atskleidė apie planus krepšinį žaisti dar ilgai, o paskutinius karjeros metus praleisti Senajame žemyne.

„Aš esu europietis ir man patinka Europos krepšinis. Norėčiau būti arčiau namų, nes Lietuva man labai imponuoja. Žinoma, NBA yra stipriausia lyga ir svajonės išsipildymas daugeliui žaidėjų. Ne veltui visi ten nori būti, nes ten yra geriausia, – sakė J.Valančiūnas. – Nenorėčiau kažko išskirti, bet po karjeros pabaigos NBA norėčiau atsidurti Europoje ir turėti ten dar kelerius metus. Smagu būtų žaisti arčiau namų.“

Po karjeros pabaigos NBA norėčiau atsidurti Europoje ir turėti ten dar kelerius metus

Prie krepšininko kelionės didžiausia pastarojo dešimtmečio Lietuvos krepšinio žvaigždė norėtų ir toliau likti prie mylimo sporto.

„Norėčiau likti arti krepšinio, nes tai yra tai, ką darau visą gyvenimą ir išmanau geriausiai. NBA klubo biure dirbti būtų sudėtinga – daug analitikos, skaičių. Aš esu labiau žmogus prie dūšios, tai man visi skaičiai ir analitika nelabai. Nežinau dėl treniravimo. Galėčiau kažką išmokyti, ko jau išmokau per savo dar ganėtinai trumpą karjerą. Galbūt būti aukštaūgių treneriu. Tikslių planų nėra, nes norėčiau dar pažaisti krepšinį 8, o gal net ir 10 metų“, – atviravo JV.

„Aš nematau tavęs treniruojant, galvoju, kad tu gali eiti Sabo pėdomis ir būti federacijoje“, – PIKENROLO laidoje reflektavo Linas Kleiza.

„Tikrai norėčiau būti arti krepšinio, bet nenorėčiau politikuoti. Eičiau ne pinigus uždirbti, o kažką duoti nuo savęs krepšiniui“, – atsakė J.Valančiūnas.

15min portale – atviras ir išsamus pokalbis su Jonu Valančiūnu – apie „profesionalaus rebuilderio (komandos perstatytojo – aut. past.)“ statusą, „New Orleans Pelicans“ sezoną ir perspektyvas ateityje, asmeninę mainų patirtį, Ja Moranto ir Ziono Williamsono talentus, iššūkius debiutiniame sezone, sudėtingiausius varžovus, septynis tritaškius Los Andžele ir išlavintą metimą, vietą tobulėjimui, ryšį su Domantu Saboniu, svajonių vietą NBA ir kodėl kontraktus visada pratęsia sezono metu ir neišbando savo galimybių laisvųjų agentų rinkoje.

USA TODAY Sports/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
USA TODAY Sports/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas